Vad gäller när jag använder AI och IoT? Välkommen till lunchmöte om cybersäkerhet där vi även belyser risker vid användning av AI och Internet-uppkopplad utrustning.
Cyberattacker är en verklig risk för företag. Det är viktigt att inse att en cyberattack kan drabba alla företag – oavsett storlek och bransch. Som organisation är det svårt att överblicka vad som kan inträffa och vilken skada som kan uppstå.
Medverkande:
Håkan Sonesson, informationssäkerhetsansvarig (CISO) vid Jönköping University, beskriver verkliga cyberattacker och ger deltagarna en god förståelse kring vilka aktiviteter och beslut som är centrala för att minska risken att en cyberattack inträffar. Du får även information om skademinimerande åtgärder vid en pågående händelse.
Stefan Frylebäck, projektledare på Almi Jönköping, berättar om vilka säkerhetsrisker man behöver ta hänsyn till när man använder AI-applikationer såsom ChatGPT. Dessutom ger Stefan exempel på vilka risker man möter när man kopplar upp sina maskiner mot Internet.
Håkan Sonesson har mer än 25 års erfarenhet inom IT- och informationssäkerhetsfrågor. Han har bland annat tidigare varit informationssäkerhetschef vid Domstolsverket och en aktiv utbildare och föreläsare vid bland annat Försvarshögskolan och MSB.
Håkan är även involverad i standardiseringsarbetet i Sverige avseende informationssäkerhetsstandarden ISO/IEC 27001.
Lunchträffen arrangeras tillsammans av Almi, Företagarna och Svenskt Näringsliv.
Plats: Isaberg Höganloft. Hestra Sista anmälningsdag 8 oktober 2023
Bonnier News, tillsammans med Värnamo Näringsliv och Business Gnosjöregionen, bjuder in dig till ett spännande och kostnadsfritt webinar om artificiell intelligens (AI). Huvudtalare för eventet är Martin Jönsson, redaktionell utvecklingschef.
AI är en kraft som omformar vårt samhälle och affärsvärlden. Det är viktigt att vara väl förberedd och informerad om de senaste trenderna och möjligheterna inom AI. Martin Jönsson kommer att dela med sig av sin omfattande erfarenhet och insikt om hur AI påverkar både mediebranschen och näringslivet i stort.
Under detta webinar kommer du att få:
-En översikt av AI och dess nuvarande roll i samhället och affärsvärlden.
-Insikter om hur Bonnier News använder AI för att förbättra redaktionell utveckling och affärsstrategier.
-Diskussion om framtiden för AI och dess potentiella påverkan på din verksamhet.
-Möjligheten att ställa frågor och delta i en interaktiv diskussion om ämnet.
Datum: 13 och 26 oktober
Tid: 08.30-09.15
Plats: Online (Webinar-länken kommer att skickas till registrerade deltagare)
Anmäl dig till den tid som passar dig bäst, genom att lämna dina uppgifter via länken nedan senast den 10 oktober.
Webinar-länken kommer att skickas till dig i förväg.
Varmt välkomna önskar
Bonnier News
Värnamo Näringsliv
Business Gnosjöregionen
Inspireras av Stolabs exportresa! Är du nyfiken på att växa på marknader utanför Sveriges gränser? Låt dig inspireras av en framgångsrik exportresa och få information om vilken exportsupport som finns att få!
Almi och Enter Gislaved bjuder in dig till en inspirerande frukostträff den 18 oktober kl. 07:30-09:00 hos Stolab i Smålandsstenar.
Stolab är ett företag med en lång och stolt historia av tillverkning av massiva trämöbler med själ och karaktär sedan 1907. De kombinerar skickligt hantverk med modern tillverkning och strävar efter hög kvalitet och hållbarhet i allt de gör. Under denna frukostträff kommer du att få träffa och lyssna till Martin Johansson, VD för Stolab och Annika Mårtensson, Exportansvarig som kommer att dela med sig av värdefulla insikter och lärdomar som kan inspirera och vägleda dig i din egen exportresa.
Som en del av deras exportresa har Stolab också samarbetat med Beglobal under flera år, där de har fått coaching och rådgivning, deltagit i workshops och seminarier och fått stöd av Beglobals nätverk och internationella affärskontakter.
Almi finns på plats för att berätta mer om projektet Beglobal www.beglobal.nu – en accelerator för företags internationella satsningar.
– Utan Beglobal så hade vi inte varit där vi är idag, vi hade inte vågat ta steget. Exportcoachningen har hjälpt oss att komma snabbare och mer rätt ut på den tyska marknaden, Fredrik Lingeskog, Svenska Lager
– Det jag uppskattat allra mest i det här projektet är den personliga coachningen. Nätverksträffarna har varit otroligt viktiga för mig också. Jag tycker att det har hjälpt vår exportresa väldigt mycket framåt, David Jonsson, EV Charge Partner
När? 18/10 kl 07.30-09.00 Var? Stolab, Östra Järnvägsgatan 7 i Smålandsstenar.
Sista anmälan 17 oktober.
Ta tillfället i akt att nätverka och ta del av andra företagares exportresor.
Varmt välkommen – vi bjuder på frukost!
Linda delar sina insikter som styrelseproffs och investerare. I denna föreläsning utforskar vi hur mod och nyfikenhet kan ta ett företag till nya höjder. Dessutom kommer ni att få värdefulla tips om hur man kan omvärdera nyckeltal.
När: Fredag 27 oktober 07.30-09.00
Plats: Glashuset, Gislaved
Program
07.30 – Frukost & mingel
08.00 – Programstart
08.05 – Linda Take håller föredrag om hur mod skapar resultat
08:50 – Frågestund
09.00 – Avslut
Eventet är kostnadsfritt för medlemmar i Företagarna eller någon av Gislaveds kommuns industriföreningar.
Centrum för livslångt lärande, tillsammans med Handelskammaren i Jönköping och Teknikcollege, bjuder in till ett möte där vi diskuterar vad vi tillsammans kan göra för att locka fler till yrket svetsare. Många företag signalerar akut behov av svetsare samtidigt som få söker utbildningar som leder till yrket. Därför kraftsamlar vi i Anderstorp tillsammans med Handelskammaren Jönköpings län och Teknikcollege för att vända trenden genom samverkan skola näringsliv.
Därför bjuder CLL in till Öppet hus den 26 oktober kl 16.00 till 17.30!
Program:
– Rundvandring i nya fina svetslokaler där svetslärlingar får sin skolförlagda undervisning.
– Vi bjuder på tilltugg och bubblande dryck
– Workshop med diskussion kring:
-Hur marknadsför vi yrket svetsare på ett hållbart och effektivt sätt?
-Vilka insatser behöver göras och av vem/vilka?
Plats: Centrum för livslångt lärande, Töråsvägen 16, Anderstorp
Drömmer du om att starta eget företag? Den 4 oktober sparkar Science Park igång höstens Kickstartprogram för dig som bor eller är verksam i Gnosjöregionen (Gnosjö, Gislaved, Vaggeryd och Värnamo med omnejd). Kickstart är en intensivkurs för dig som vill driva eget eller precis har kommit i gång med ditt företag och vill ge det de bästa förutsättningarna framåt. Programmet ger dig verktygen du behöver för att kickstarta din företagsresa och utvecklas vidare.
Kickstart pågår under 6 veckor och består av fem träffar under kvällstid. Under perioden får du möjlighet till minst två individuella coach-tillfällen med en affärsutvecklare. Målet är att programmet ska ge dig de förutsättningar du behöver för att förverkliga och starta ditt företag. Som deltagare får du möjligheten att träffa andra nya och blivande företagare i området. Du kommer även att få besöka och bli inspirerad av lokala entreprenörer.
Program
När: 4 oktober, 18:00-20:30 Innehåll: Mål, vision, idéutveckling, företagsstart & NABC-modellen Plats: Gummifabriken För vem: Den här föreläsningen passar dig som bor eller är aktiv i Gnosjöregionen och har startat företag under de senaste 12 månaderna, eller som funderar på att starta.
Du kan anmäla dig till och med den 29/9. Glöm inte att avanmäla dig senast 24 timmar innan eventstart om du har anmält dig men inte längre har möjlighet att delta.
Övriga träffar
11 oktober, 18:00-20:30
Kundupplevelse, sälj och marknadsföring – Jonas Gallneby, FSK Group
Plats: Science Park Towers, Jönköping
24 oktober, kl 18:00-20:30
Juridik med Håkan Unbeck och Sociala Medier med Can Do Kommunikation
Plats: GT Steel Construction AB, Skillingaryd
7 november, kl 18:00-20:30
Få förståelse för ditt företags ekonomi – Magnus Gustafsson, Almi
Plats: Hylténs Industrimuseum, Gnosjö