Förutsättningar för den fjärde industriella revolutionen

Gnosjöregionen är känt för högteknologisk industriell produktion med korta ledtider från idé till serieproduktion. Framgångsfaktorerna bakom är hög företagsdensitet, stor specialistkunskap och prestigelös samverkan. Faktorer som vi gör allt för att stödja utvecklingen av.

Det kan handla om allt från att driva utvecklingsprojekt och testbäddar till omvärldsbevakning och information kring teknisk och affärsmässig utveckling i olika branscher. Vad händer till exempel med Industri 4.0 och vad kan vi göra för att vår region ska ligga i framkant? Vilka internationella projekt och samarbeten bör vi vara en del av? Och hur kan vi genom samarbeten med grundskola, gymnasium och högre utbildning skapa rätt kompetens och öka intresset för industrins alla olika yrken?

Vi är också mycket måna om våra entreprenörer. Hos oss får alla med en bärkraftig affärsidé kostnadsfri rådgivning av en personlig affärscoach. Genom nära samarbeten med Science Park och andra aktörer kan vi hjälpa till med allt från affärsplan till tillväxtavtal för ett fördjupat affärsutvecklingsstöd. Vi samarbetar även med Business Gnosjöregionen och Living Gislaved kring bland annat kompetensförsörjning och rekrytering.

Med fokus på entreprenörskap, affärsutveckling och framtidens industri är vi en drivkraft i Sveriges mest företagstäta område.

Visste du att vi…

…kopplar ihop personer, företag och organisationer med varandra.
…erbjuder utvecklande mötesforum för medarbetare från olika företag.
…marknadsför ditt företag i möten, nätverk och samarbeten.