Arkiv

Happie Camp Ängasjö

I maj stod Happie Camp Ängasjö klart för att ta emot sina första gäster. Tänk dig att bo mitt ute i skogen, vakna till ljudet av fågelsång, sjön tätt inpå och bara få känna lugnet. Med Happie Camp får du en magisk glampingupplevelse gömd i det vilda. På Happie Camp Ängasjö finns tre tält där du upplever stillheten och lugnet bland träden.

 

Stadium Outlet

Den 20 april öppnade Stadium Outlet en 1200 kvm stor butik på Smålandia Handelsområde.

Riverside Spa

10 februari slogs portarna upp till Riverside Spa på Hestraviken. 1100 kvadratmeter i ett unikt läge vid Nissan. Ett naturinspirerat Spa för avkoppling och en helt ny hotelldel i 3 våningar med plats för 40 övernattade gäster. Allt med en trolsk utsikt över ån som sakta flyter fram direkt utanför.

Här finns tre varma utomhuspooler med en temperatur på 38 grader och en bastudel som hänger ut över Nissan, samt olika lounger för avkoppling inomhus. Lite mer svalkande bad erbjuds i ån från en brygga, och det finns utvändiga relax-sol- och pool-terrasser i söderläge på totalt 500 kvm i olika etage. Café och behandlingsrum finns också i anläggningen.

Four Office Arena

Den 1 september 2022 slogs portarna upp till en ny paddelhall, Four Office Arena, på Smålandia Handelsområde. Hallen rymmer 2 centercourts, 4 dubbelbanor, 2 singelbanor, shop och café och även ett 250 kvm stort gym som drivs av Eboboozt AB.

RE Equity Fund bygger bostäder på Bastuberget

RE Equity Fund har tilldelats markanvisningen för byggnation i området Bastuberget, vilket är en del av centrumutvecklingsprojektet ”Bro till bro” i Anderstorp. Förslaget innehåller ca 100 lägenheter där ungefär hälften planeras bli trygghetsboenden och den andra hälften bli familjelägenheter. Lägenheternas storlek planeras bli från 1 rum och kök till 5 rum och kök.

RE Equity Fund har fokus på samhällsfastigheter, vårdboenden samt bostäder. Förslaget innehåller ledord som gemenskap tillsammans, hållbarhet samt naturvärden och grönska. Kvarteret är tänkt som ett flergenerationsboende med blandade bostäder riktade mot seniorer, barnfamiljer och unga vuxna.  Förutom boenden vill de också erbjuda restaurangverksamhet, odling, ateljéer och utomhusgym.

Marin & Fordon i Gislaved

I juni 2022 öppnade Marin & Fordon på Danska Vägen 13 i Gislaved. Företaget utför service av båtar, båtmotorer, båttrailers, båtvagnar, släpkärror & trädgårdsmaskiner.