Möjligheter för fler duktiga industrier och företag

Vi ser gärna att ännu fler företag etablerar sig i Gislaved. Här finns möjligheter och underlag för alla slags entreprenörer. Gislaved och Gnosjöregionen erbjuder en miljö där företagare, kommun och invånare samverkar för ett framgångsrikt näringsliv och utveckling av samhället.

På Enter har vi koll på allt du behöver veta och ha hjälp med för din etablering. Behöver du mark för att bygga eller boenden för medarbetare, vet vi vad som är på gång i kommun och region. Vi kan även hjälp dig med att hitta kontakter och eventuella framtida samarbetspartners – kanske vill du dra igång produktion och behöver samarbeta med andra producenter. Sådant är vi vana vid och gillar.

Idag har Gislaveds kommun drygt 3 500 företag, många av dem inom tillverkande industri. Exempel på branscher med mycket tongivande företag finner du inom plast-, metall- och träindustrin. För dessa branscher är ambitionen att skapa nationella plattformar för forskning och utveckling inom bland annat materialutveckling, automatisering, AI och AR. Det läggs även stora resurser på utveckling av handel, infrastruktur och logistik för att skapa de bästa förutsättningarna för befintliga och nya etableringar. För här finns plats och behov för fler branscher.

Låt oss hjälpa dig med etableringen.