Texter

Här finner du texter som beskriver vår plats, och som är fria att använda för att till exempel hjälpa till att sprida bilden av vår plats, berätta om platsen när du rekryterar eller få nyinflyttade att känna sig välkomna.

Gislaved som plats

Kanske har du hört talas om den starka företagarandan i Gnosjöregionen eller de internationella racingeventen i de småländska skogarna. I vår del av Småland lever vi livet med närhet till allt som är viktigt. Här börjar outdoorlivet redan utanför din port. Här kan du känna farten mot dina kinder från utförsåkningen, eller känna skogens doft när du susar fram på mountainbikelederna på Isaberg. Här kan du njuta av lugna fisketurer på det glimrande vattnet i någon av våra 388 sjöar. Här känner du pulsen öka under starten på racet vid motorbanan i Anderstorp eller speedwaybanan i Gislaved. Och här känner du rysningen i kroppen av den mäktiga känslan när vår egen symfoniorkester slår an konsertens första toner.

Hos oss blir du en del av det företagsamma Småland. Du hamnar mitt i den kreativa, produktiva, småländska myllan där du själv kan vara med och utveckla platsen.

Vi är drivna, utforskande och vardagsäventyrliga. Även plikttrogna, eftertänksamma och lugna. Andra beskriver oss som okomplicerade och prestigelösa. Det ligger nog i vårt DNA. Vi är stolta över det vi är. Här är det enkelt att få ihop livspusslet – att hitta balans mellan jobb och fritid.

 

Text för platsannonser / att sälja in platsen


Vår del av Småland – där företagande och outdoor går hand i hand.

En plats med lång tradition av företagsamhet och entreprenörskap, av Gnosjöandans stryka och driv, där företagandet är en del av vårt DNA. Här lever vi livet med närhet till allt som är viktigt. Familj, skola och jobb går hand i hand med en aktiv fritid och ett outdoorliv som börjar redan utanför din port.

Här kan du sätta dig på cykeln och susa fram på mountainbikelederna på Isaberg, njuta av lugna fisketurer på någon av våra 388 sjöar, eller känna pulsen öka vid starten på Scandinavian Raceway eller speedwaylaget Lejonens hemmabana. Här hamnar du mitt i den kreativa, produktiva småländska myllan där ingenting är omöjligt.

I vår del av Småland ligger åtta orter, med närhet till allt som är viktigt. Glöm långa pendlingsturer till och från jobbet, och tänk dig istället en löptur i vacker natur, en fika med barnen på något café, eller en dag med familjen på södra Sveriges största skidanläggning, Isaberg Mountain Resort, där ni kan susa nedför pisterna och sedan njuta av korvgrillning och varm chokladmjölk. I vår del av Småland finns tid till allt som är viktigt i livet. Här är det lätt att få livspusslet att gå ihop.

 

Text  för besöksnäringen

Vår del av Småland. En plats med outdoorlivet direkt utanför din dörr. En plats med närhet till fina vandringsleder i trolska skogar, glittrande vatten från någon av våra 388 sjöar, snabba mountainbikeleder och spännande racingevent på Scandinavian Raceway eller speedwaybanan i Gislaved. Här är det nära till populära besöksmål som Isaberg Mountain Resort, Bolmen och High Chaparral. Vi är platsen som präglas av en aktiv livsstil, och där företagande och entreprenörskap är en del av vårt DNA.

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved