AI-dagen 2020

Börjar: 2020-01-28 00:00:00
Slutar: 2020-01-28 00:00:00

Hur väl förberedd är din organisation inför den nya teknikrevolutionen?

Välkommen till AI-dagen 2020 – ett forum där näringsliv, akademi och offentliga aktörer möts för att inspireras, höja sin kunskap och diskutera AI och maskininlärning. Den senaste teknikrevolutionen påverkar alla privatpersoner, företag och organisationer. Ta del av de senaste forskningsresultaten, konkreta exempel och utmanas kring de etiska aspekterna av AI.

Enligt innovationsmyndigheten Vinnovas rapport är tillväxtpotentialen dubbelt så snabb med ett stort AI-utnyttjande i ekonomin, jämfört med ett lågt. För att Sverige ska vara i framkant pågår flera separata satsningar över hela landet. Tekniska Högskolan i Jönköping (JTH) har sedan 2015 storsatsat på att etablera en forskargrupp inom AI. Under 2020 anordnar Jönköping University tillsammans med Jönköpings kommun och Science Park en AI-dag för att sprida kunskap och förståelse inom AI.

Under dagen inspireras du av professorer inom AI och representanter från företag i framkant, du kommer också kanske att utmanas av biskopen som tar upp etiska och teologiska aspekterna av artificiellt liv.

Dagen passar organisationen som vill ha verktygen att påbörja sin AI-resa, såväl som er som redan har påbörjat den.

 

När: 28 januari 2020
Var: JU-aulan, Jönköping University

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved