Fem cybersäkerhetshot som du behöver ha koll på

Börjar: 2023-10-10 11:30:00
Slutar: 2023-10-10 00:00:00
Vad gäller när jag använder AI och IoT? Välkommen till lunchmöte om cybersäkerhet där vi även belyser risker vid användning av AI och Internet-uppkopplad utrustning.

Cyberattacker är en verklig risk för företag. Det är viktigt att inse att en cyberattack kan drabba alla företag – oavsett storlek och bransch. Som organisation är det svårt att överblicka vad som kan inträffa och vilken skada som kan uppstå.

Medverkande:

Håkan Sonesson, informationssäkerhetsansvarig (CISO) vid Jönköping University, beskriver verkliga cyberattacker och ger deltagarna en god förståelse kring vilka aktiviteter och beslut som är centrala för att minska risken att en cyberattack inträffar. Du får även information om skademinimerande åtgärder vid en pågående händelse.

Stefan Frylebäck, projektledare på Almi Jönköping, berättar om vilka säkerhetsrisker man behöver ta hänsyn till när man använder AI-applikationer såsom ChatGPT. Dessutom ger Stefan exempel på vilka risker man möter när man kopplar upp sina maskiner mot Internet.

Håkan Sonesson har mer än 25 års erfarenhet inom IT- och informationssäkerhetsfrågor. Han har bland annat tidigare varit informationssäkerhetschef vid Domstolsverket och en aktiv utbildare och föreläsare vid bland annat Försvarshögskolan och MSB.

Håkan är även involverad i standardiseringsarbetet i Sverige avseende informationssäkerhetsstandarden ISO/IEC 27001.

Lunchträffen arrangeras tillsammans av Almi, Företagarna och Svenskt Näringsliv.

Plats: Isaberg Höganloft. Hestra
Sista anmälningsdag 8 oktober 2023
Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved