Filmvisning 2 – Smokeys dröm – när Formel 1 kom till byn

Börjar: 2024-08-15 19:00:00
Slutar: 2024-08-15 22:00:00
Klockan är nio på morgonen en sensommardag 1965. På Blads kafé i Anderstorp sitter de tre motorentusiasterna Sven ”Smokey” Åsberg, Åke ”Rörkrökarn” Bengtsson och Bertil Sanell för den dagliga förmiddagsfikan. Den här gången är samtalsämnet något annat än det vanliga. ”Vi ska köra Formel 1 i Anderstorp”, säger ”Smokey” Åsberg. Så började historien om när det lilla småländska samhället Anderstorp fick världens blickar riktade mot sig när F1 kom till byn 1973.

 

Torsdagen den 15 augusti visar vi dokumentärfilmen; Smokeys dröm – när Formel 1 kom till byn, på Hotell Åsen i Anderstorp.
Måndagen samma vecka har filmen premiär på biograf Skandia i Stockholm, den 18 augusti på SVT Play och tre dagar senare på SVT 2.

En film som berättar historien om när F1 kom till Anderstorp har allt – karaktärerna, flärden, 70-talet, bilarna, mystiken, historiens vingslag, visionerna, drömmarna, pengarna, patriarkala makt­strukturer och dekadensen.
Historien kommer att fascinera den sportintresserade, den historiskt bevandrade och den som allmänt är fängslad av otroliga historier, extravaganta och spännande karak­tärer.

Visning 2 – kväll med middag med Hotell Åsens nya kock ca 19:00, mer info och anmälningslänk kommer.

Biljetter och mer info släpps inom kort. Endast förköp.

 

Producent: Christian Albinsson
Medproducent: Henrik Johnsson Baryard
Redaktör: Anton Berg

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved