Framgångsrika omställningar under pandemin med Smålandsturism

Börjar: 2021-04-13 10:00:00
Slutar: 2021-04-13 11:30:00

Mathias Bergendahl, VD på High Chaparral och Sebastian Ryberg, CEO på Fogarolli har framgångsrikt omfamnat nya strategier för att utveckla sina verksamheter under pandemin. Lyssna på två ledare som tidigt förstod att det gällde att lägga om kursen och ta del av den resa de har gjort, deras lärdomar och tankar inför 2021!

High Chaparrals omställning innebar en öppen temapark
VD Mathias Bergendahl och kollegorna på High Chaparral kontaktade tidigt en doktor i molekylär cellbiologi för att få kunskap om en pandemis förlopp och effekter. De har även regelbundet haft kontakt med en säkerhetskonsult. Kunskapen gav dem verktyg att hantera situationen innan de flesta av oss ens hade fått grepp om vad som höll på att hända. Tack vare en snabb omställning kunde de hålla parken öppen medan landets nöjesparker fick hålla stängt. Sommaren 2020 besökte 117 000 besökare High Chaparral, 73 procent av besöksantalet 2019. Deras insats bidrog till att de var en av tjugo företag som fick motta Stora Turismpriset 2020.

Kaffe skapade goodwill
Sebastian Ryberg och hans 30 franchiseföretagare inom Fogarolli erbjuder sina kunder italienskt kaffe i den mobila kaffebaren, mopedbilen. Företagets huvudsakliga fokus är att servera drycker vid event, konserter, festivaler och mässor. Då deras främsta intäktsområde tidigare var lika med stora folksamlingar tvingades de tänka om under pandemin. De skapade kaffetimmen, ett event som bygger på att man mot en peng från exempelvis näringslivet ställer upp sin kaffevagn utanför sjukhus och äldreboenden och bjuder såväl boende som personal på kaffe. Ett initiativ som har varit mycket uppskattat och genererat bra goodwill. Vissa av deras franchisetagare omsätter till och med 3-4 ggr mer än motsvarande period före corona. De har även blivit nominerade till Årets Företagare i Ystad kommun.

Välkommen!

Antal deltagare: Begränsat antal platser. Först till kvarn.
När: Den 13 april kl.10:00-11:30
Plats: Digital länk skickas ut till deltagare före eventet.
För vem: Besöksnäringsföretag i Jönköpingslän.
Pris: Föreläsningen är kostnadsfri men vid avbokning 2 dagar före aktivitet eller senare faktureras 500 kr exkl moms.
Sista anmälningsdag: Den 8 april

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved