Godstransport på järnväg -Stationsområdet i Smålandsstenar

Börjar: 2019-11-01 07:30:00
Slutar: 2019-11-01 09:30:00
Välkommen till ett konkret frukostmöte där vi med öppen dialog och högt i tak dissekerar frågan: Godstrafik på järnväg, vill vi ha det eller ej?

 

Enter har tillsammans med kommunen, Trafikverket, Nordic Bulkers och Trioplast arbetat under längre tid för att få rullande godstrafiktåg på stationsområdet i Smålandsstenar. Detta skulle vara ett instegsspår inför arbetet med omlastningscentralen på södra industriområdet i Smålandsstenar. Efter några år av arbete och många samtal och möten, står vi inför ett faktum att godstransport på järnväg kräver mer volym och fler företag involverade. Därav bjuder vi in till detta frukostmöte för att gå igenom situationen och diskutera bland annat dessa frågor.

  • Finns det verkligen ett intresse och behov hos företag i kommunen att använda järnvägen för godstransporterna och hur lång är omställningstiden?
  • Om det finns, finns det volym och räcker den för eventuell etablering av en aktör på stationsområdet? (Nordic Bulkers kommer vara närvarande på mötet)
  • Hur aktuellt är det med en omlastningscentral på södra industriområdet om det inte finns volymer nog för godstrafiken på järnväg vid Smålandsstenar stationsområde?
  • Logistik är en stor fråga för företagen, hur ska vi hantera frågan och vilka andra möjligheter ser ni kring logistiken? Kreativa inspel och diskussioner är viktiga.

När: 1/11 2019 frukost serveras 07.30, möte 08.00-09.30
Var: Hotell Smålandsstenar

DAGENS PROGRAM

ANMÄLAN ÄR STÄNGD

 

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved