Kickstart – digital marknadsföring – GGVV-regionen, start 21/9

Börjar: 2022-09-21 18:00:00
Slutar: 2022-09-21 20:00:00

Hur ska du gå tillväga för att nå dina potentiella kunder? Och hur får du dem att gilla dig, betala för din produkt och berätta om dig för sina vänner? I höstens omgång av Science Parks Kickstart får du de grundläggande verktygen du behöver för att komma igång med digital marknadsföring av ditt företag.

Kickstart är ett kostnadsfritt intensivprogram som ger dig nätverket, kunskapen och verktygen du behöver för att på ett effektivt sätt komma igång med ditt företag. Målet är att programmet ska ge dig alla förutsättningar du behöver för att förverkliga och starta ditt företag. Som deltagare får du möjligheten att inspireras av de som redan startat och att du får ta del av deras positiva och negativa erfarenheter. Vi ser till att du får möta riktigt bra föreläsare och kunskapsförmedlare i de ämnen du behöver.

Upplägg för Kickstart-programmet

Programmets kurstillfällen och affärsutvecklingsmöten sker fysiskt på olika platser i länet och utgår från Gnosjö, Gislaved Värnamo & Vaggeryd med omnejd. Vår erfarenhet är att utbytet mellan deltagarna är en viktig och uppskattad del av upplägget. Under programmet ses vi vid fem tillfällen på gemensamma träffar bestående av föreläsningar, kunskapsutbyte och inspiration. Det ingår även minst två individuella coach-tillfällen lokalt på din ort med någon av Science Parks affärsutvecklare.

Praktisk information

Kickstartprogrammet är ett sju veckor långt program förlagt under kvällstid. Programmet går att kombinera med heltidsstudier eller heltidsjobb – men kräver att du lägger extra tid och energi på din affärsidé och de tillfällen som ingår i programmet. Vilken ort du utgår ifrån spelar ingen roll. Mötet med din affärscoach sker i första hand under kontorstid under programmets gång.

Programmet är kostnadsfritt. Innehållet i programmet är på svenska. 

För vem?

För dig som har eller funderar på att starta eget företag i GGVV-regionen och vill lära dig mer om hur du kan marknadsföra ditt företag digitalt. Vi ser gärna att din ambitionsnivå att vilja starta företag är hög. För att få ut så mycket som möjligt av programmet är det viktigt att du är villig att avsätta tid för att satsa på din affärsidé och ditt företag.

Program:
21/9  
kl 18.00-20.00

Uppstart med fokus på inspiration, idéutveckling, pitch, mål och visioner.

Medverkande kunskapsgivare och inspiratörer: Under Kickstarts första tillfälle får vi träffa varumärkesexperten Chrille Petersson – grundare av Sprint Works AB. Han kommer att gå igenom vad som är är viktigt att tänka på i din marknadsföring och hur du kan göra för att nå ut med ditt budskap i digitala medier.

Plats: Gummifabriken, Jönköpingsvägen 15, 331 34 Värnamo

5/10  kl 18.00-20.00

Dags att snacka sociala medier! I vilka sociala kanaler bör ditt företag synas och varför? Och vilket slags innehåll passar dina kunder?

Medverkande kunskapsgivare och inspiratörer: Under kvällen kommer Science Parks affärsutvecklare Simon Sleman, med specialinriktning digitalisering och e-handel, att diskutera hur du gör en marknadsföringsplan och hur du kan arbeta med hållbarhetskommunikation i ditt företag. Simon kommer även att ta oss igenom den digitala kundresan och ge oss en inblick i Googles program och analysverktyg

Plats: Wog trä AB, Munksjögatan 18, Vaggeryd

11/10  kl 18.00-20.00

Strategi och koncept.

Medverkande kunskapsgivare och inspiratörer: Delour reklambyrå i Anderstorp. Delour hjälper företag att utveckla och paketera sina produkter, tjänster och varumärken. Vi får höra hur en reklambyrå kan hjälpa till med strategi, koncept och genomförande – i alla kanaler.

Plats: Delour reklambyrå, Ågatan 48, Anderstorp

25/10  kl 18.00-20.30

Finansiering, företagsformer, ekonomi, prismodeller & bokföring.

Medverkande kunskapsgivare och inspiratörer: Kvällens föreläsare är Magnus Gustavsson från Almi Företagspartner i Jönköping, som kommer lära dig mer om hur du kan skaffa kapital till din idé.

Plats: Hylténs Industrimuseum, Gåröström, Gnosjö

8/11 kl 18.00-20.30

Avslutning, kundnytta, försäljning och pitch av din affärsidé.

Medverkande kunskapsgivare och inspiratörer: Vi får höra företaget Göhlins hur dom arbetar med sin marknadsföring och vilka lärdomar, tips och idéer de samlat på sig längs vägen.

Under kvällen kommer vi även prata om kundnytta och försäljning. Vi avslutar med en pitchövning som ger dig  värdefull feedback inför framtiden.

Plats: Klubben by Göhlins, Industrigatan 8, Gnosjö

Utöver programmets innehåll ingår även minst två individuella coachingtillfällen med Science Parks affärsutvecklare. 

Frågor och information

Har du frågor eller funderingar om programmet? Kontakta följande affärsutvecklare på Science Park:

Maria Kristiansson, Gnosjö, maria.kristiansson@sciencepark.se

Elin Ohlsson, Vaggeryd, elin.ohlsson@sciencepark.se

Niclas Hiljemark, Gislaved, niclas.hiljemark@sciencepark.se

Adam Svensson, Värnamo, adam.svensson@sciencepark.se

Anmälan

Anmäl dig senast den 14/9. Antalet platser är begränsade, så vänta inte med din anmälan.

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved