Stärk er konkurrenskraft genom klimatredovisning och klimatberäkningar

Börjar: 2022-02-22 09:00:00
Slutar: 2022-02-22 11:00:00

Information om produkters och företags klimatpåverkan har blivit en allt viktigare fråga. Vill ni som företag ligga i framkant, få tips och hjälp på hur ni kan agera proaktivt mot kunder och leverantörer och hur ni kan stärka ert varumärke? Då ska ni vara med på Energikontor Norra Smålands webbinarium om klimatredovisningar och klimatberäkningar den 22 februari kl. 09:00-11:00.

Information om webbinariet

Victor Norberg från företaget 2050 berättar om vilka bakomliggande strukturer som driver efterfrågan på att få koll på sitt klimatutsläpp samt hur och till vad informationen kan användas. Victor kommer också prata om metoder och standarder som finns samt guida oss steg-för-steg igenom processen kring hur ni som företag kan beräkna ert klimatavtryck och hur ni använder underlaget för att minska era klimatutsläpp. För företag med ambitionen att bli klimatneutrala är klimatredovisningen det första steget. Resultatet kan ni sedan använda i er marknadsföring gentemot kunder, leverantörer och andra intressenter.

Program

Tid och datum: 22 februari kl. 09-11
Plats: Digitalt
Målgrupp: Små och medelstora företag från Småland, främst tillverkande industri men även andra pandemidrabbade företag och branscher.

Innehåll

Webbinariet kommer bland annat beröra:
• Vad är en klimatredovisning?
• Varför bör man arbeta med klimatberäkningar och klimatredovisning?
• Vilka metoder och standarder finns det?
• Hur går en klimatberäkning till (steg-för-steg)?

Anmälan

Anmäl dig senast den 18 februari. Webbinariet är kostnadsfritt.

Webbinariet är en aktivitet i ett av de projekt som Energikontor Norra Småland bedriver för att stötta företag i Jönköpings län i deras energi- och klimatarbete. Har du några frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta Ingela Gustafsson via e-post ingela.gustafsson@rjl.se eller telefon 073-808 46 84.

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved