Webbinarium: Effektanalys och styrning som verktyg för minskad energikostnad

Börjar: 2022-04-26 15:00:00
Slutar: 2022-04-26 17:00:00

Energikontor Sydost bjuder, i samverkan med Energikontor Norra Småland, in till ett webbinarium den 26 april med fokus på elpris, elanvändning och elproduktion.

Omställningen av energisystemet och den accelererande elektrifieringen i samhället gör effektfrågan allt viktigare. Brister i överföringskapacitet i kraftnäten, mest mellan norra och södra Sverige, är uppenbara med höjda elpriser som en konsekvens.

Under webbinariet, där Peter Karlsson från Industriell Laststyrning föreläser, får du veta mer om bland annat varför laststyrande insatser och effektreduktion blir allt viktigare delar i arbetet med energieffektivisering.

Datum och tid: Tisdagen den 26 april kl. 15–17

Anmälan: Senast den 24 april

Webbinariet är kostnadsfritt.

Välkommen!

 

Webbinariet är en aktivitet i ett av de projekt som Energikontor Norra Småland bedriver för att stötta företag i Jönköpings län i deras energi- och klimatarbete. Projektets övergripande mål är att stärka näringslivets konkurrenskraft efter pandemin och samtidigt bidra till den gröna omställningen i regionen. Målgruppen är små och medelstora företag (≤ 249 anställda), främst tillverkande industri men även andra branscher drabbade av pandemin.  Projektet finansieras med medel från Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved