Webbinarium: Korttidsarbete – en långdragen historia

Börjar: 2021-02-08 14:00:00
Slutar: 2021-02-08 15:00:00

I början av pandemin kom ersättningen till företagen för korttidsarbete igång väldigt fort. Tvivlen om Tillväxtverket skulle kunna klara uppgiften på ett bra sätt kom på skam. Tyvärr har det senare visat sig att det blev allt annat än vad som var tänkt. Den ersättning som ska hjälpa företagen att behålla sina medarbetare och viktig kompetens, för att stå rustade efter pandemin, dras med orimliga förseningar.

Det råder dessutom en rad otydligheter kring till exempel utdelningar, koncernbidrag eller aktietillskott. Vad gäller egentligen? Många företagare upplever att deras frågor lämnas obesvarade av Tillväxtverket eller är så generella att det kan tolkas precis hur som helst.

 

Göran Grén, avdelningschef för företagsjuridik på Svenskt Näringsliv reder ut frågor, ger Svenskt Näringslivs syn på problemen som präglar korttidsarbete och berättar vad som händer framåt.

 

Deltagande sker via länk som skickas till dig senast kl 09.00 8/2. Anmäl dig senast 5/2 . Under webbinariet har du möjlighet att ställa frågor via modererad chatt. Du kan också maila dina frågor i förväg till olle.karstorp@svensktnaringsliv.se, senast 5/2.

Dela inlägget:

Kontakta oss

Dzenana ”Nanne” Abdurahmanovic
NÄRINGSLIVSUTVECKLARE