Premiären är gjord av A piece of Småland LIVE

Igår den 17 juni tog vi ett nytt kliv i vår kommunikationsresa. Vi testade något vi aldrig gjort innan, vi sände vårt första avsnitt av A piece Småland LIVE.

Ett livesänt program med förinspelade intervjuer med personer och företag i vår kommun. Programmet är ett projekt och samarbete mellan oss på Enter och Kulturplatån.
Vi vill lyfta spännande saker i vår kommun,  lyfta goda exempel på sådant som görs inom näringslivet i bygden, som också bidrar till att utveckla samhället samt att göra folk mer medvetna om vår plats på ett positivt sätt. Vi vill skapa en relation till platsen och fick denna idé.
Namnet kommer från det platsvarumärke och den strategi som vi och Gislaveds kommun tagit fram.

Första programmet sändes live från Junic Arena i Gislaved med Annelie Alm (Enter Gislaved) och Luis Gonzales (Kulturplatån) som programledare. Gäster på plats var Anna Dimitrievska (Hotell Nissastigen), Masha Farajollahi (Mahsam AB och Gislaveds Näringslivsförening), Philip Idin (Junic Arena) och Ulf Stjerneby (Junic Bemanning). Programmet sänds och kan en tid framöver ses på Enters och Kulturplatåns Facebook sidor.

Bakom kameran arbetade Cristhian Torres Diaz och David Sjöholm från Kulturplatån med tekniken.

Temat för första programmet var samhällsbyggare och vårt första filminslag var från vårt besök på Scandinavian Raceway i Anderstorp. På banan träffade vi Jan Wärnelöv och Helen Salomonsson. Jan var klubbfotograf på motorbanan under sena 70 talet när F1 tiden var som störst i Anderstorp. Helen är projektledare för den utställning som just nu är aktuell på galleri Tres Hombres Art på Hotell Tylösand. Vi begav oss även till galleriet i Tylösand där vi fick ett samtal med galleristen Rosie Gottlander, Jan gick igenom fotoutställningen med oss och vi hade även äran att träffa Ronnie Petersons dotter Nina Kennedy.

Vårt nästa besök var i Smålandsstenar där vi var på EAB Racketcenter. Där träffade vi Pelle, Svenne och John Andersson för en intervju. Vi pratade om EABs engagemang i samhället, hur viktigt det är att bygga och arbeta med stoltheten och deras kampanj; Här är det möjligt!

Även i Hestra har man ett stort samhällsengagemang. Här hjälps alla åt, företag som privatperson med att skapa det samhälle man önskar. Leif Österlind (Enter Gislaved) gjorde en intervju med Bengt Palmquist (Hestra Samhällsförening) som precis lämnat över ordförandeskapet i föreningen till Johanna Bladh (Hestra Samhällsförening).

Nästa program planeras till september och tanken är att vi ska sända ett program i månaden.

Tack till alla som medverkat och gjort vårt program möjligt och framförallt tack till alla som tittat, delat och kommenterat.

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved