Affärsgalan 2018

Med Burseryd-Broaryds näringslivsförening som värd gick årets affärsgala av stapeln i Smålandsstenar i torsdags kväll.

Efter de lokala näringslivsföreningarnas årsmöten inleddes galakvällen med en föreläsning av Per Lange fylld av inspiration och motivation riktat mot företagare och företagande.

Ordföranden Morgan Ryhman och ledamoten Niclas Palmgren slutar sina uppdrag under våren.

 

Under middagen avlöste presentationerna och prisutdelningarna varandra, Gislaveds kommun presenterade sin nya kartfunktion för ledig byggbar mark i kommunen och de avgående styrelsemedlemmarna i Enter Gislaveds styrelse avtackades.

Kvällens huvudpersoner var naturligtvis alla pristagare, och vi passade också på att avslöja vårt namnbyte och nya profil. Med namnet Enter Gislaved vill vi visa att vi finns till för dig som vill starta företag, utveckla din verksamhet eller etablera dig i Gislaveds kommun.

Årets innovatör – Joakim Wiedesheim, Polymercentrum och Teknikcentrum

”Årets pristagare är en person som i flera sammanhang visat prov på driftighet, engagemang, och envishet. En person som ser möjligheter där andra ser problem, hittar lösningar där andra kört fast och fortsätter driva där andra börjar tvivla.

En person som utmanar vedertagna metoder och skapar möjligheter för företag och branscher att utvecklas. ”

Årets Attraktivitet – Hestra Samhällsförening

”Föreningen har med bravur lyckats med precis det som kriterierna för priset innefattar, nämligen att samla människor och skapa en gemenskap som bygger upp engagemang på orten.

Att bygga är för övrigt något de satsat mycket kraft på. Både utegym och lekplats i naturliga material har uppförts. De har också en känsla för vad som stärker och förenar människor.”

Årets stekheta turismföretag – GI Multi AB

”För sitt brinnande intresse för naturen och utveckling av tävlingar i vårt område, har han ett stort engagemang och nytänkande. Han arbetar för besökaren med sin utkörningsservice av kanoter även för skolklasser och grupper. Han bidrar genom sitt arbete till att stärka destinationen i samarbete med andra aktörer. ”

Årets entreprenör – Gunnarssons Maskin AB

”Vinnaren är ett företag som grundades 1946 av Ingvar Gunnarsson, då i gjuteribranschen men kom snart att starta försäljning av jordbruksmaskiner. Företaget har funnits i Reftele seden 1963 och har där byggt upp en stabilt växande verksamhet med försäljning av jordbruksmaskiner, med tillhörande service, reparation och reservdelsförsäljning. Enträget har företaget byggt upp och trotsat det faktum att antalet bönder har minskat i Sverige. Ägaren har byggt ett företagsnamn med gott rykte hos många trogna kunder i ett stort område kring Reftele och har därmed hjälpt till att hålla vårt svenska landskap öppet. ”

Årets butik – Artima Design AB

”Generöst utbud av gardiner, markiser och accessoarer. Därtill belysningsoutlet i samarbete med leverantör, som gör att denna heminredningsbutik satt Anderstorp på kartan.”

Eiron Anderssons minnespris – Lotta Moberg

”Företagaren Eiron Andersson arbetade i positiv och glad anda under mer än ett halvt sekel för regionens industri- och näringslivsföreningar. Eiron Andersson initierade även ekonomiska fundament för föreningar och verkställde stöd för lokal innovation och design. Gislaveds Näringslivsförening vill med detta pris om 3000 kronor hedra minnet av Eiron Andersson genom att lyfta fram en föreningspersonlighet.

Årets pristagare har under många år utfört anmärkningsvärd och ideell insats för framförallt ASK men även AIF:s föreningsliv i Anderstorp. Förutom att ha hjälpt till med mycket av arbetet som krävts runt omkring är hon ASKs ”kiosktant” då hon vid varje hemmamatch utfört extra goda bakverk som hon skänk och som i sin tur gjort att det blivit ett extra stort klirr i ASKs kassa.
Eiron Anderssons minnespris 2018 tilldelas Lotta Moberg.”

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved