Affärsgalen 2019

Årets upplaga av näringslivsgalan gick under namnet Affärsgalen 2019. Anderstorp näringslivsförening stod som värd för en trevlig kväll med god mat och glädjefylld underhållning. I vanlig ordning delades ett antal priser ut under kvällen. I år delades även ett nytt pris ut till årets nytänkare.

Eiron Anderssons Minnespris delades ut av Gislaveds Näringslivsförening och tilldelades Malin Sjöblom & Jirka Bärnlund Fors.

Motiveringen löd: Eirons minne delas ut för tredje gången och går i år till ett nytt fenomen på Gislavedskartan. En verksamhet som ligger helt rätt i tiden, med fokus på det som finns nära, gör magen glad och ger planeten en hållbar framtid, mottogs initiativet med öppna armar. Med enormt hjärta och övertygelse ser de till att vi erbjuds köpa närproducerat och får träffa producenten öga mot öga. Årets stipendie från Gislaveds Näringslivsförening i Eirons minne går till Malin Sjöblom & Jirka Bärnlund/Fors för sitt arbete med REKO-ring Gislaved.

Årets Attraktivitet delades ut av Erik Larsson på Swedbank och tilldelades Rondellkonstnärerna (Ulrika Frimodig Lust, Kristina Fagerström, Anna Bengtsson, Sanna Fröne, Tina Sennstam , Mats Eriksson).

Motiveringen löd: Att nå allas gillande är en konst, och det är just det som våra pristagare har gjort. Att sprida glädje under alla årstider för alla åldrar, och samtidigt bli en viral succé.

Årets Butik delades ut av Micael Ragnar från Handelsrådet och tilldelades Kicki Kopsch från Önska i Gislaved.

Motiveringen löd: Med ett utbud som är brett, både i butik och via E-handel kombinerar de kedjans breda, med det unika, lokala sortimentet. Det är butiken som går mot strömmen och utvecklas inte bara lokalt, utan även nationellt, genom ett aktivt ägarskap.

Årets Entreprenör delades ut av Anders Mild och Sophie Petersson från SEB och tilldelades Christer Skogsfors.

Motiveringen löd: Med ett stort hjärta och engagemang för orten, platsen och kommunen, och med ett starkt entreprenörssinne har pristagaren skapat möjligheter för en fortsatt stark utveckling för arbete och boende.

Årets Stekheta Turismpris delades ut av Fanny Pettersson från Enter Gislaved AB och tilldelades Smålandsstenar Hotell & Konferens.

Motiveringen löd: Vinnaren av turismpriset 2019 är en aktör som med stort driv, vilja, kompetens och mod på kort tid har förvandlat denna byggnad från glömska till en livskraftig verksamhet med en positiv inverkan i samhället för både affärsresenärer, besökare och lokalbor. Med nya fräscha hotellrum, lyxiga frukostar, konferenser och utbildningar, samt evenemang har de gjort sig ett namn på orten, i kommunen och på kartan som Smålandsstenar Hotell & Konferens.

Årets Innovatör delades ut av Nordea Edvard Pruner och tilldelades Camilla Saarinen.

Motiveringen löd: Med ett starkt driv och för att ständigt se nya möjligheter i det omöjliga har pristagaren breddat sin verksamhet utöver det vanliga, men samtidigt inte. Genom att tänka steget längre och kombinera nytt och gammalt så kan 1+1 bli 3.

Årets Nytänkare delades ut av Daniel Backstig från Enter Gislaved AB och Science Park och tilldelades Michael och Anneli Jonsson från AD-plast AB.

Motiveringen löd: Med ett framåtriktat ledarskap, där delaktighet från medarbetare är en självklarhet, skapar pristagarna morgondagens arbetsplats. Det gör man genom att fokusera på innovativt tänkande, effektivitet och en attraktiv arbetsmiljö. Med ett uttalat hållbarhetsarbete är pristagarna förebilder för framtidens företagande. Därför tilldelas Michael och Anneli Jonsson på AD Plast priset för Årets nytänkare 2019.

 

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved