Avspark för nytt svenskt-tyskt samarbete

Vilka effekter kan ett samarbete mellan den tyska polymerbranschen, svenska och tyska forskare, Polymercentrum och polymerindustrin i Gnosjöregionen leda till? Det var frågan för dagen när näringslivsorganisationen i Berlin-Brandenburg besökte Gislaved igår tillsammans med tyska och svenska polymerforskare, lokala och regionala företag i polymerbranschen.

I Tyskland har man i över 25 år forskat på ämnet och genom ett samarbete med den svenska polymerindustrin hoppas hitta nya användningsområden för polymera material. – Forskningen i Tyskland fokuserar nu mycket på biologiskt nedbrytbar plast, biologiska resurser och i samarbetet hoppas man att hitta olika områden för samarbete med den svenska polymerindustrin och svenska forskare, säger Steffen Kammradt som är näringslivschef i Berlin-Brandenburg. – Att koppla industrin till akademin kan vara en framgångsfaktor menar Leif Österlind, näringslivschef Enter Gislaved, och fortsätter att företagens kompetensförsörjning kan dra nytta av att studenter återkommer till hemorten efter avancerade studier där kunskaperna är efterfrågade hos blivande arbetsgivare.

Värdar för besöket var Enter Gislaved och Business Gnosjöregion som tillsammans med Polymercentrum i Anderstorp arbetar med att utveckla formerna för samarbetet.

 

I bilden från vänster: Peter Kwass, dr Juliane Epping, dr Steffen Kammradt, samtliga från Wirtschaftförderung Berlin Brandenburg
Leif Österlind, Enter Gislaved, professor Salem Seifeddine, Jönköping University, Thomas Büsse, Fraunhofer, Joakim Wiedesheim, Polymercentrum.

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved