Axjo vinnare av Jönköpings läns klimatpris 2022

På klimatkonferensen på Elmia, som gick av stapeln den 20 oktober, delades Jönköpings läns klimatpris ut, och vinnare blev Axjo Group och Drumster med motiveringen:

”2022 års klimatpris tilldelas Axjo Plastic som med sitt cirkulära system för insamling och återvinning av kabeltrummor visar att det går att tänka innovativt och skapa nya lösningar som minskar sin egen och sina kunders klimatpåverkan. Genom att ta fram ett ”pantsystem” för kabeltrummor kan de samlas in, återanvändas, repareras och cirkulera flera gånger om, vilket är resurseffektivt och minskar behovet av nytillverkning – helt i linje med länets vision ”Klimatsmart plusenergilän”. Denna lösning kan förhoppningsvis ge ringar på vattnet i hela Sverige.”

– ”Vi är otroligt glada och stolta över att få motta Klimatpriset 2022! För oss är det en väldigt uppskattad utmärkelse, men är också ett bevis på att våra idéer, tankar, visioner och mål, som vi dagligen arbetar med och transfererar till verkliga verktyg som bidrar till förändringar, blir väl mottagna av både våra kunder och leverantörer men även regionen och vår bygd. Vi värnar om att sätta hållbarhet i första hand – det är för oss på Axjo Group en självklarhet i alla led. Ett stort tack till alla medarbetare som dagligen bidrar till att vi uppnår våra mål och visioner samt möjliggör utmärkelser dom dessa”, säger Jacob Nilsson VD på Axjo.

Dela inlägget:

Kontakta oss

Dzenana ”Nanne” Abdurahmanovic
NÄRINGSLIVSUTVECKLARE