Besök av regionfullmäktige

En gång om året genomför regionfullmäktige i Jönköpings län ett kommunbesök i någon av länets 13 kommuner. Under tisdagen hade Gislaveds kommun äran att välkomna regionfullmäktiges ledamöter.

Programmet under dagen var fullspäckat. Besöket startade i Gislaveds kommunhus med sammanträde och efter lunch besökte deltagarna Isaberg Mountain Resort i Hestra samt Scandinavian Raceway i Anderstorp.

När deltagarna anlände till Scandinavian Raceway möttes dom av oss på Enter. Näringslivschef Leif Österlind inledde besöket med att berätta om motorbanans betydelse för kommunen, från Formel 1- tävlingar på 70 talet till dagens breda verksamhet med bland annat motorsportsgymnasiet. Vidare berättade Leif om näringslivets historiska utveckling, status idag, dess möjligheter men även de viktiga framtida utmaningarna där regionen spelar en stor roll i utvecklingen.

Besökarna gavs sedan möjlighet att se, uppleva och prova på ett axplock av det rika näringslivet i kommunen i form av olika stationer. Industrimuseet var på plats och beskrev gummits historia med dess betydelse i kommunen och deltagarna fick prova på trådböjning, montera en trästol, ge sig in i den virtuella världen med VR glasögon samt gissa på olika plastdetaljer.

Eftermiddagen upplevdes som positiv där vi på Enter fick möjlighet att visa upp dels motorbanan men även hur många produkter i vardagen kommer just från Gislaveds kommun. Presentationen av de lokala företagens verksamheter med möjlighet att prova-på var uppskattat.

Som en bonus fick deltagarna se när JU Solar Team testkörde sin solcellsbil på motorbanan inför kommande tävling i Australien.

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved