Besök Gårdsrundan 17-18 september

Helgen den 17-18 september genomförs Gårdsrundan i Jönköpings län. Här kan du handla och provsmaka lokalproducerade livsmedel, följa med på guidade turer på lantgård, ta en fika eller äta lunch på ett café eller en restaurang. Du kan också lära dig mer om odling och hur mat produceras i vårt län.

Några av dom som deltar och vars gårdar du kan besöka är Granna Grönsaker, där du bland annat kommer kunna köpa grönsakskassar och snittblommor. Erikson Cottage, där du kan besöka gårdscaféet och köpa med dig surdegsbröd och bullar hem. Nennesholms Grönsaksbod där du kan köpa egenodlade grönsaker, men även en del annat från lokala matproducenter runtomkring. Pelles i Sunnaryd där du får träffa alpackorna och kan besöka gårdsbutiken. Släthult Kött där det kommer finnas aktiviteter för barnen, du får möta korna och ardennerhästarna och har möjligheten att köpa kött och hamburgare. Stora Segerstad Naturbrukscentrum där det bland annat kommer serveras fika och hamburgare, du får träffa djuren, och där barnens gård kommer var öppet. Ulvestorps tvål där du har möjlighet att köpa handgjorda tvålar gjorda på naturliga råvaror, och Bårarydsby Annerberg, som odlar småskaligt och har försäljning av grönsaker och ägg.

Mer information om alla gårdar, hur man hittar dit och vad dom erbjuder hittar du här.

Syftet med Gårdsrundan är att fler invånare i Jönköpings län ska få möjlighet att upptäcka matproducenter, förädlare, gårdsbutiker och öppna gårdar som finns runt om i länet och inse fördelarna med att ha nära till bra mat.

Gårdsrundan anordnas för andra året i rad inom ramen för arbetet med den regionala livsmedelsstrategin och utgör ett samarbete mellan Region Jönköpings län, LRF, Länsstyrelsen i Jönköpings län, Hushållningssällskapet Jönköping, Jönköpings kommun, Vetlanda kommun, NUVAB, Enter Gislaved och Smålands Turism.

Öppettider för Gårdsrundan är 10-16, båda dagarna.

 

 

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved