Besök på Äppelmusteriet i Broaryd

Enter har besökt det charmiga äppelmusteriet i Broaryd, som startades 2018 av Gustav och Camilla Malmborg. Deras tanke med musteriet var att hjälpa kunder att ta tillvara och förädla deras frukt till härlig must, utan tillsatser. Under aug-okt kan du lämna in din frukt för mustning och enligt Gustav får du den godaste musten om du blandar flera äppelsorter med lite päron.

Gustav och Camilla brinner för hållbarhetsfrågor och jobbar mycket med ”frukträddning”. Har du ett träd med äpplen/päron som inte kommer till användning kan du kontakta äppelmusteriet så kommer de gärna och tar hand om frukten. För varje 50 kg frukt de plockar får du 1 liter must som tack.

Sedan 2018 har efterfrågan på must varit större än tillgången på äpplen, och därför planterade Gustav våren 2019 sin första lilla äppelodling, som nu börjar ge frukt. Äppelmusteriet har även tre bigårdar som sommartid huserar ungefär en halv miljon bin. Vill du köpa Äppelmusteriets must, glögg eller nyslungade honung kan du göra det i den obemannade säsongsbutiken på trappan utanför musteriet.

Se bilder och en kort film från vårt besök på musteriet på vår Facebooksida.

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved