EBOSS bygger nytt i Hestra

I våras var här skog, nu pågår det markarbete och under nästa år är det invigning för Eboss nya fabrik.

Vi träffade en av Eboss ägare, Thomas Eliasson på hans nya tomt i Hestra som just nu förbereds för att de sedan ska bygga lager och produktion.

Eboss tillverkar plåtdetaljer och arbetar med automatpressning och laserskärning till alla typer av applikationer. Eboss levererar hela vägen från prototyp till serieproduktion.

Verksamheten finns idag i Nissafors och Forsheda. Nybyggnationen i Hestra kommer ersätta Forsheda som man i dag hyr. Thomas bor med sin familj utanför Hestra så det föll sig naturligt att välja Hestra när det var dags för expansion av företaget.

Tomten är på 35 000m² och byggnaden kommer bli drygt 4 000m². Till en början kommer det behövas 5-6 personer som arbetar på den nya enheten för att sedan fylla på efter behov. Tillverkningen kommer främst bli inom solenergi, närmare bestämt markstativen till solpaneler. Detta är redan idag en stor produkt då man tillverkar allt från spjuten som sätts ner i marken till hela ställningen där solpaneler fästs.

När vi pratar framtidsplaner menar Thomas att det är en önskan att bygga ut ännu mer på den nya tomten och kunna fullbelägga hela området men det är något som ligger längre fram i tiden.

Vi på Enter är väldigt glada att vi får fler industrietableringar i kommunen. Thomas berättade för oss att hela processen med köpet av mark från kommunen har gått väldigt bra. Han är väldigt nöjd med det stöd han fått. Han upplever även att Hestraborna är positiva att Eboss väljer att expandera i Hestra. Man är glad att det kommer nya industrier.

Vi önskar Thomas Eliasson och Eboss stort lycka till med sin byggnation och ser fram emot att komma tillbaka under 2024 när de inviger sina nya lokaler.

 

Dela inlägget:

Kontakta oss

Dzenana ”Nanne” Abdurahmanovic
NÄRINGSLIVSUTVECKLARE