Essem Design AB, årets företagare 2018 i Gislaveds kommun

Årets utdelning av priset till Årets företagare var förlagd till High Chaparral den 23 maj. Essem Design AB tog hem priset i Gislaveds kommun med följande nominering:

”För snart 82 år sedan föddes en idé till en produkt som blivit en svensk klassiker genom åren. Den senaste tiden har bolaget genomgått en transformering och utveckling av bolagets varumärke och numera syns företagets produkter i hela Sverige. Bolaget som vi hängt upp oss på säljer främst designade klädhängare för hem och offentlig miljö. Att varumärket florerar på flera idrottsplatser visar också på samhällsengagemang.

Stort Gratis Essem Design AB.”

Essem Design AB tillverkar bl.a. hatthyllor, krokar och galgar. Företaget är ett av många som just nu genomgår en generationsväxling. Robert Bladh tog nyligen över titeln som VD efter sin far Sten-Roger Bladh. Även dottern Frida Bladh arbetar inom bolaget.

Vi har varit i kontakt med VD Robert Bladh och fick möjlighet att ställa några frågor.

Hur känns det att få detta pris?
– Vi är oerhört hedrade och glada för detta pris då det är tuff konkurrens med många andra duktiga företagare i Gislaveds kommun

Vad innebär priset för er?
– Det är ett bevis på att vi gör rätt saker och en boost att fortsätta jobba mot en fortsatt hälsosam tillväxt.

Slutligen, vad gör er till vinnare?
– Vi har sedan start satsat mycket på att bygga vårt varumärke, produkter och vad vi står för. Vi har hela tiden haft en fin tillväxt med god lönsamhet av vad vi kunnat investera i bygden med bl.a. nya lokaliteter på Nennesmovägen i Anderstorp och stöttning av olika föreningar i vårt närområde.

Nästa steg är nu länsfinalen som går av stapeln i slutet av augusti i Jönköping. För den som tar hem segern där väntar finalen i Stockholm i oktober.

Vi på Enter Gislaved framför ett stort grattis och önskar Essem Design AB all lycka till.

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved