Följ med till Bokskogen

Den 14 maj drog Bokskogen, i folkmun även känt som ”Boket”, igång sin verksamhet igen efter två års uppehåll under pandemin. Under premiärkvällen var det Lasse Stefanz som stod för underhållningen på scenen, och vi har nu träffat en av delägarna till Bokskogen Nöje, Anders Sveningsson, för att höra honom berätta kring verksamheten och hur han ser på framtiden.

Anders berättar att han har bott granne med Bokskogen hela sitt liv och känner starka band till stället. Det var från början idrottsföreningen i Burseryd som drev Boket, från 1930-talet och fram till slutet av 1990-talet, då det såldes och drevs vidare av ny ägare. Men tiderna förändrades, publiken svek och efter några år lades Bokskogen i ”malpåse” på obestämd tid. Efter några år köptes det dock upp av det danska företaget Nostalgic Industries AB som drev det vidare under ett par år. Men våren 2017 sätts det danska bolaget i konkurs och vid det tillfället fick markägaren, Roland Kjellström, som är Anders kompanjon, erbjudande om att köpa byggnaden. Så skedde och även Anders trädde in och bildade tillsammans med Roland Bokskogen Nöje. Därefter påbörjades en omfattande restaurering av det gamla dansstället. Man byggde en ny entréportal, byggde om köket för att kunna satsa på att erbjuda mat och dryck, byggde till pub-delen, bytte tak på dansbanan och målade och fräschade upp. Man köpte till och med in och lade ny gräsmatta för att få det grönare och vackrare, och till slut, 2019 kom man så igång med verksamheten. Man fick dit några dansband, Anders fick för sig att försöka få dit TV-programmet auktionssommar, vilket gick vägen och runt 1800-1900 personer deltog på auktionsdagen. Men sen kom pandemin, och verksamheten stod stilla i två år. Nu är man så äntligen igång igen, och första spelningen var den 14 maj med Lasse Stefanz. Onsdag 25 maj är det dags igen och då blir det party med Drängarna och gamla hits som ”Om du vill bli min fru” och ”Kung över ängarna”, och samtidigt blir det även trubadur i baren.

Anders berättar om fler saker som är på gång framöver i parken, som t.ex. en semesterkickoff den 8 juli, då man kan komma dit lite tidigare för att äta en tvårättersmeny, innan parken kör igång som vanligt kl 21. Den här kvällen med ett danskt rock-coverband, och såklart trubadur i baren. Det blir danskväll med rockabillybandet Callinaz, och i augusti och september blir det ytterligare två kvällar med dansbanden Lasse Stefanz och Lars Kristerz.

Mer information kring programmet finns såklart på Bokskogen Nöjes hemsida.

Anders berättar också att man under alla danskvällar även erbjuder enklare mat, som t.ex. hamburgertallrik, fish and chips, kebabtallrik, korv och liknande.

Efter sista spelningen i september slår man sen igen för vintern.

På frågan om vad dom ser som sina största utmaningar framöver så svarar Anders, att det nog är att våga ta steget fullt ut, och spetsa till artistutbudet. Att våga slå på stora trumman lite mer. Det är ju alltid ett risktagande, men får man luft under vingarna och lite pengar över så vågar man ju såklart lite mer.

När vi börjar prata om framtiden så säger Anders att han hoppas att någon yngre kan komma med i bilden framöver och avlasta, och köra vidare. Parken är välskött och upprustad, så det borde inte vara så svårt om någon vill ta över och driva det vidare, säger han.

Anders som är född och uppvuxen i Burseryd, säger att han har starka band till platsen och tycker att här finns en särskild Burserydsanda. Det finns ett aktivt föreningsliv och det har alltid varit lätt att få folk att ställa upp och hjälpa till, något som han tror lever kvar sedan Bokskogens glansdagar och Erik Anderssons tid. En stor Burserydsprofil som fostrade idrottsföreningen och såg till att alla hjälpte till. Något som Anders känner lever kvar än idag. Man är helt enkelt stolt över sin ort här i Burseryd.

 

Läs mer om sommarens program på Bokskogen Nöje

Dela inlägget:

Kontakta oss

Dzenana ”Nanne” Abdurahmanovic
NÄRINGSLIVSUTVECKLARE