Första matchningen i projektet Mentorbanken

Första matchningen i projektet Mentorbanken mellan adept och mentor är klar och nu öppnar vi upp för fler!

Att vara ny på en position, stå inför en ny satsning eller vara helt ny företagare innebär utmaningar och möjligheter. Enter och Science Park i Gislaved har under hösten och våren skapat en lokal bank med mentorer med bred kunskap som vill hjälpa till på resan och jobba med utmaningar som dyker upp.
För några veckor sedan slutfördes den första matchningen inom mentorbanken.
Det är Therese Lindell med nystartade bolaget Granna Grönsaker i Alabo som via Enter och Science Park i Gislaved fått en mentor i Jaana Fransson från OnePartnerGroup.

Therese kom i kontakt med Science Park i höstas då hon hade en idé att hon ville starta ett företag. Therese fick gå med i ett kickstart-program inom gröna näringar och efter det hjälpte vi till att finna en mentor till henne.

Både Therese och Jaana har nu skrivit på ett sekretessavtal och kommer ha kontakt under sommaren för att till hösten lite mer aktivt jobba med de utmaningar Therese stött på under sin första säsong.

Via Enter och Science Park finns möjlighet anmäla sitt intresse och sina behov så försöker vi skapa en matchning med en mentor med rätt kompetens.

Vi var och träffade Therese i Alabo på hennes gård för att se hur det har gått. Arbetet flyter på bra och igår var det dags för den tredje leveransen.
-Det har mottagits jättebra och folk hör av sig och tackar för att de får handla och tackar för att jag gör det här, säger Therese Lindell

Therese menar på att hon måste ha en väldigt noga plan för att genomföra det här. Det ligger mycket planering bakom varje leverans, ända från första fröet, till när ogräs ska rensat och sedan slutligen sköras.

Therese är uppväxt med koloniträdgård och hon byggde upp sin egen när hon var 19 år gammal.
Therese menar på att hon uppnått sitt mål för 2019 med Granna Grönsaker vilket var 10 prenumeranter per vecka. Hon har även lyckats sälja ett antal extra kassar utöver det.
2020 har hon som mål att öka till någonstans mellan 20–30 prenumeranter. En prenumeration stäcker sig från vecka 25–44, utöver denna tid är det mycket planering, val av sorter, sådd och andra förberedelser som gäller för Therese. I vinter kommer hon att sätta upp ett nytt växthus som är finansierat via stöd från Leader.

Vi önskar Therese Lindell och hennes företag Granna Grönsaker lycka till.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved