Första spadtaget för Isabergs nya Sportcenter är taget

Isaberg gör sin största satsning på 20 år med att bygga ett nytt sportcenter, mitt i hjärtat av fritidsbyn.

Isaberg tar en allt tydligare roll som centrum för MTB i Södra Sverige. Lederna på och runt berget, ett stort teknikområde och möjligheten att ta cykellift till bergets topp lockar cyklister i stora antal under hela sommarhalvåret.

För att ta hand om de allt större skarorna MTB-cyklister krävs större lokaler för verksamheten. Både butiksyta, café, reception, toaletter, boende, serviceverkstad och lager för hyrcyklar kräver mer yta. Även för det växande antalet medarbetare krävs mer plats för kontors- och personalutrymmen.

Det nya Sportcentret omfattar nästan 2,000 kvadratmeter i två plan och blir med en budget på 45 miljoner den största satsningen på över 20 år för Stiftelsen Isabergstoppen.

”Det känns skönt att äntligen få sätta spaden i jorden för denna satsning”, säger Louise Söderlund, Isabergs VD, som lett verksamheten sedan 2012. ”Alla våra gäster – och naturligtvis alla våra medarbetare – får stora, fräscha och ändamålsenliga lokaler. Och så slipper personalen turas om att sitta vid skrivborden. ”Den nya fastigheten kommer vi att ha nytta av för både MTB och alla andra befintliga och framtida aktiviteter vid vårt allt populärare Äventyrsberg”, avslutar Louise.

Det nya sportcentret beräknas stå klart i maj nästa år.

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved