FRILUFTSLIVETS ÅR – LUFTEN ÄR FRI

2021 är Friluftslivets år, vilket uppmärksammas i hela Sverige genom projektet Luften är fri. Projektets syfte är att lyfta friluftslivet, att få många nya människor att vara ute och att visa upp alla de värden som friluftslivet har.

Allemansrätten

Tack vare allemansrätten kan i stort sett alla i Sverige vara ute i friska luften. Forskning visar att Friluftsliv har positiva effekter både på hälsan, ekonomin och miljön. Varför är då inte fler ute i naturen?

Under Friluftslivets år 2021 kommer Naturvårdsverket att fokusera på att dela med sig kunskap om naturen och allemansrätten. Eftersom fler besökare medför ett ökat tryck på naturen och blir det extra viktigt med kunskap om hur allemansrätten fungerar i olika situationer och på olika platser.

Sociala medier

Friluftslivets år 2021 består av tolv leveranser som manifesteras under en månad i taget. Leveransen kan genomföras under hela året, men syns extra under en månad. Månadsaktiviteterna ger kontinuerlig uppmärksamhet till friluftslivet och dess värden. Vi kommer uppmärksamma aktiviteterna på vår facebooksida Visit Gislaved och även på vår Instagramsida Visitgislaved

Det vore kul om du hänger på. Delta på sociala medier via hastaggen #luftenärfri kombinerat med #visitgislaved och dela dina bästa tips på bra aktiviteter att göra i naturen eller naturområden i kommunen. Foton på Instagram med #luftenärfri kombinerat med #visitgislaved uppmärksammar vi genom att dela i vår händelse.

Kalender

Januari –  Invigning Friluftslivets år 2021

Februari – Inspiratör friluftsliv

Mars – Friluftskompis

April – Hela Sveriges friluftsdag

Maj – Friluftsliv i skyddad natur

Juni – Äta ute

Juli – Sova ute

Augusti – Jag har aldrig…

September – Gilla friluftslivet

Oktober – Lära ute

November – Må bra ute

December – Dialog friluftsliv

Vad kan du göra mer?

På vår hemsida Västra Småland hittar du aktiviteter, besöksmål, boenden och evenemang värda att uppleva i Gislaved och Gnosjö kommun.

Genom Gislaveds kommuns interaktiva karta kan du bland annat få tips på elljusspår, vandringsleder och badplatser.

Låna utrustning från Fritidsbanken som samlar in sport- och fritidsutrustning och lånar ut det kostnadsfritt i 14 dagar.

Ta del av inspirerande tips på lokala aktiviteter genom kommunens webbplats.

Läs mer om Luften är fri på webbplatsen för Friluftslivets år 2021.

 

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved