Gislaved sticker ut.

Bra artikel idag i Värnamo Nyheter om Gislaveds stadskärna som ökar i omsättning enligt cityindex 2018. Andra småstäder backar eller ökar marginellt medans omsättningen i Gislaved ökar med tre procent.

Det unika är ökningen inom hotell och restaurang där Gislaved ökar med 9,8 procent. I stadskärnan har vi Hotell Nissastigen som bidragit till den stora ökningen.

Det är viktigt att det finns naturliga mötesplatser, såsom hotell, restauranger och caféer men även lekplatser. En levande stadskärna är viktigt för kommunens attraktivitet. Fler och fler väljer att handla skor och kläder på Internet vilket är generellt för hela landet, så även i Gislaved. Därav minskar kläd- och skokonsumtionen medans kommersiell service som frisörer, massörer, restauranger ökar.

Andra anledningar till ökad omsättning i Gislaveds stadskärna är ökningen av invånare och folk som pendlar in.

Attraktioner i närområdet, såsom Isaberg och High Chaparral som lockar turister hit har en stor betydelse för ökningen. Även varuhuset Gekås i Ullared lockar folk till Gislaved säger Elin Richardsson, näringspolitiskt ansvarig i Jönköpings län för branschorganisationen Fastighetsägarna.

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved