GISLAVEDS KOMMUN KLÄTTRAR I NÄRINGSLIVSRANKNINGEN

Idag presenterade Svenskt Näringsliv årets rankning av näringslivsklimatet och Gislaveds kommun klättrar till plats 122 från 139. Det är en förbättring med 17 platser.

  • Det är glädjande att vi klättrar på svenskt näringslivs rankning. Vi driver ett långsiktigt arbete med utvecklingen av vårt företagsklimat i kommunen och kan i andra undersökningar se väldigt positiva resultat som framåt även kommer ge effekt i svenskt näringslivs rakning, säger Anton Sjödell (M), 1:e vice ordförande kommunstyrelsen.

 

Bland kommunerna i Jönköpings län är Gislaveds kommun en av fyra kommuner som går framåt, tillsammans med Habo, Tranås och Sävsjö.

  • Det är glädjande att se Gislaveds positiva utveckling i mätningen. Vi har ett starkt näringsliv och en bra dialog som vi vill utveckla ändå mer. Det är med lyhördhet, tydlighet och handlingskraft som vi gör skillnad, säger Leif Österlind VD för Gislaveds näringslivsbolag Enter.

 

Om undersökningen ”Företagsklimat”

Varje år sedan 2001 presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet med rankingen är att visa var i Sverige det är bäst att starta och driva företag. 2021 års ranking utgörs till två tredjedelar av enkätsvar från 32 000 företagare, och i den sista tredjedelen väger Svenskt Näringsliv även in statistiska faktorer från SCB och UC.

Hela rankingen finns att läsa här.

Gislaveds resultat

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved