Gislaveds kommun klättrar i näringslivsrankningen

Den uppåtgående trenden fortsätter, så även i år. För fjärde året i rad klättrar Gislaveds kommun uppåt i näringslivsrankningen.

 

Idag presenterade Svenskt Näringsliv årets rankning av näringslivsklimatet och Gislaveds kommun klättrar igen. Kommunen går till plats 128 från 157. Det är en förbättring med 29 platser.

– Det är väldigt glädjande att vi fortsätter att klättra på svenskt näringslivs rankning. Det här bekräftar att vi är på rätt väg men också att vi har mycket kvar att göra. Vi kommer nu intensifiera arbetet med att få det bästa företagsklimatet, säger Anton Sjödell (M), 1:e vice ordförande kommunstyrelsen.

Bland kommunerna i Jönköpings län är Gislaveds kommun en av sex kommuner som går framåt, tillsammans med Eksjö, Habo, Jönköping, Nässjö och Sävsjö. För första gången på fyra år återfinns nu alla kommuner i länet på den övre halvan av landets 290 kommuner.

Även det sammanfattande omdömet ökar i år igen, till 3,50 från förra årets nivå på 3,40. Ökat resultat ser vi bland annat inom frågorna allmänhetens och även kommunens attityder, företagens egna initiativ, tillämpning av lagar och regler, dialog med kommunledning samt upphandlingar. Mest ökar kommunen i frågan gällande tillämpning av lagar och regler och näst därefter medarbetare med relevant kompetens. 49,5% anser att företagsklimatet är bra i kommunen.

– Det är glädjande att, för fjärde året i rad, se Gislaveds positiva utveckling i mätningen. Vi har ett starkt näringsliv och en bra dialog som vi vill utveckla ändå mer. Det är med lyhördhet, tydlighet och handlingskraft som vi gör skillnad, säger Leif Österlind VD för Gislaveds näringslivsbolag Enter.

Om undersökningen ”Företagsklimat”

Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner.

Syftet är att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag. Rankingen innehåller totalt 18 faktorer som viktas olika tungt. 2019 års ranking bygger till två tredjedelar på en enkätundersökning till företagen som genomfördes under perioden januari-april 2019 och ytterligare en tredjedelstatistik från SCB och UC.

Hela rankningen går att läsa här.

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved