Gislaveds Näringslivsgala

I fredags, den 12 april, arrangerades Gislaveds Näringslivsgala på Isaberg Höganloft. En galakväll för näringslivet i Gislaveds kommun där våra fantastiska företag och föreningar hyllades för sina insatser under 2023. Det blev en kväll full av festligheter med James Bond-tema, prisutdelning, musikframträdanden och disco.

Kvällens konferencier var Frida Boklund, regionchef för Företagarna Gotland, Småland och Östergötland, och under middagen uppträdde Nathalie Cevallos, och även Karin Funk & Arne Murby som spelade härligt Bond musik. Efter middagen väntade en fantastisk show med Martin Stenmark och därefter fortsatte festen med disco med dj:n Tommy Wallin, som såg till att ingen lämnade dansgolvet.

 

Kvällens pristagare:

Årets UF-företag delades ut av GRID/Gislavedsregionens innovation och Design och gick till SmashScore UF.

”Med enorm frenesi och initiativkraft har UF-företaget lyckats ta sin idé till färdig produkt på rekordkort tid. Detta har inkluderat 3D-printade modeller, framtagning av verktyg för fullskaligt formverktyg, provkörning, produktion, tryck och utveckling av tilläggsprodukter. UF-företaget har framgångsrikt samlat medel och skapat kontakter inom verktygstillverkning, formsprutning, logotryck och produktion av marknadsföringsmaterial. På kort tid har de skapat flera unika företagskontakter och visat att allt är möjligt med rätt engagemang, idogt arbete och tro på sin idé. Produkten är i sig enkel men genial och utgör ett utmärkt hjälpmedel inom barn- och ungdomsträning, såväl som för det glada kompisgänget och för de notoriska glömmarna.”

 

Årets attraktivitet delades ut av Södra Hestra Sparbank och gick till Lejonen Speedway.

”Årets vinnare bidrar till ökad attraktivitet, lokal stolthet och är en viktig aktör inom kommunens profilområde Racing. De har skapat en ny arena för internationella tävlingar och event som lockar många besökare och sätter kommunen på kartan både nationellt och internationellt. År 2023 arrangerade klubben sin största tävling någonsin, GP-Challange.”

 

Årets nytänkare delades ut av Science Park och gick till Nordiska Plast.

”I en bransch i omställning och förnyelse tar Årets Nytänkare i Gislaveds kommun position genom innovativ användning av miljövänliga material. Med ett tydligt fokus på effektiva energi- och produktionslösningar skapar företaget förutsättningar för hållbar produktion.”

 

Årets ambassadör delades ut av SEB och gick till Anderstorp SK.

”Årets Ambassadör har visat ett stort engagemang för idrotten och den lokala gemenskapen. Genom initiativ som handboll för alla och handboll fitness har man visat ett unikt engagemang att göra idrott tillgänglig för den breda massan, oavsett ålder eller förmåga. Genom sin starka ungdomsverksamhet och arrangemang som Aprilcupen, lägger man en stabil grund för framtidens idrottare och engagerar unga i en positiv och utvecklande miljö. De har bevisat att idrott kan vara en kraftfull motor för gemenskap, hälsa och glädje, och bidrar till en positiv bild av Gislaveds kommun för såväl kommuninvånare som besökare.”

 

Årets butik är ett pris som är framröstat av folket och delades ut av Handelsbanken, och i år gick det till ICA Supermarket i Anderstorp.

”Årets service- och handelsföretag har på kort tid lyckats förvandla sin butik till en attraktiv plats för sina kunder. De har visat en genuin vilja att möta kundernas behov och har visat på en exceptionell förmåga att både anpassa sin butik och sitt utbud, till att alltid vara villiga att göra det lilla extra för samhället och kommuninvånarna. Vi hyllar årets service- och handelsföretag 2023, ICA Supermarket i Anderstorp.”

 

Årets turistpris delades ut av Swedbank och gick till Hestraviken.

”Med lyhördhet för marknadens utveckling i kombination med en vilja och ett mod att satsa på nya trender har årets turistföretag skapat en attraktiv destination och ny reseanledning till kommunen. Med en genuin kärlek till naturen har de stärkt sitt erbjudande och utökat verksamheten med Riverside Spa – en produktutveckling och investering som kommer att göra avtryck för besöksnäringen i hela regionen.”

 

Årets företag, som utses och delas ut av Företagarna, gick till Burseryds Mekaniska.

”För över hundra år sedan startade resan till det som idag är ett framgångsrikt företag på den lilla orten. Att ha ett starkt driv och hänga med i utvecklingen har gjort att bolaget fortfarande är en tillverkare som är med i gängorna. Att de dessutom sätter orten på första plats gör dem till en populär granne som alltid ställer upp.”

 

Stort grattis till alla vinnare!

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved