Kommunens näringsliv näst bäst i länet

Grattis till kommunens företag! Vi är på andra plats i 2021 års tillväxtindex för Jönköpings län, enligt kreditupplysningsföretaget Syna.

Vi ligger fortfarande i toppen för tillväxt i Jönköpings län. I år hamnar vi är på andra plats bland länets kommuner. På första plats kommer Nässjö och Habo blir trea.

– Det är en fantastisk insats av näringslivet att hamna på andraplats. Väldigt roligt och bra jobbat! säger Carina Johansson, (C) kommunstyrelsens ordförande.

I kommunen finns det 55 företag som samtliga har ökat sin omsättning, nyanställt och gått med vinst under 2021 visar undersökningen Bästa Tillväxt 2021 som kreditupplysningsföretaget Syna har gjort.

– Det är glädjande att våra företag befäster sin position och ett kvitto på bra förutsättningarna för tillväxt i vår kommun, säger Anton Sjödell, (M) kommunstyrelsens 1:e vice ordförande.

 

Historiskt starkt näringsliv

Kommunens näringsliv har tagit pallplatser ett par gånger innan. Vi hamnade på tredjeplats förra året och även året där innan.

– Jag är stolt över våra företag. Det är hårt arbete och engagemang från våra företagare och deras anställda som ger Gislaveds Kommun denna fina utmärkelse, säger Marie Johansson (S), kommunstyrelsens 2:e vice ordförande.

 

Utmärkelsen Bästa Tillväxt

Kreditupplysningsföretaget, Syna, granskar årligen tillväxten i Sverige och delar ut priset Bästa Tillväxt till den kommun i varje län där företagen växer bäst. Syna granskar boksluten från alla svenska aktiebolag och utmärkelsen går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

Leif Österlind, näringslivschef, berättar att en anledning till att man klättrat upp på andra platsen är näringslivets fortsätter att leverera det kunderna vill ha, de är följsamma och snabba. Näringslivet gör ett fantastiskt arbete och vi som näringslivsbolag och kommun vill med omtanke och effektivitet förbättra förutsättningarna ännu mer. Det gör vi genom att lyssna in behoven och arbeta konkret med lösningar och möjligheter.

  • Det är alltid kul att vara på pallen! Det finns ett starkt näringsliv i kommunen historiskt sett. Vi arbetar för att det ska vara så över tid. Näringslivets villkor och förutsättningar kan bli ändå lite bättre. Det gäller att hitta nya vägar och att vända problem till möjligheter, vilket näringslivet är bra på, säger Leif Österlind.

 

Konkreta fakta mäter företagen

Tre värden mäts när Syna granskar företagen:

  • Andelen företag som har en ökning av omsättning med fem procent mellan de två senaste årsredovisningarna.
  • Andelen företag som ökat antalet anställda mellan de två senaste årsredovisningarna.
  • Andelen företag som går med vinst enligt senaste årsredovisningen.

Av dessa tal skapas ett tillväxtindex som används för att jämföra kommunerna. Den bästa tillväxten finns där de flesta växer. Bred tillväxt skapar stabila regioner. Därför är bästa tillväxt en viktig värdemätare.

Bästa Tillväxt 2021 Gislaveds Kommun

 

Text: Josefin Leijon

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved