KOMMUNENS NÄRINGSLIV TOPP TRE I TILLVÄXT

Grattis till kommunens företag! Vi är ännu en gång i topp tre med bästa tillväxt i länet, enligt kreditupplysningsföretaget Syna.

Vi är på tredje plats bland länets kommuner. På första plats kommer Gnosjö och Tranås blir tvåa.

– Det är en fantastisk insats av näringslivet att hamna på tredjeplats. Väldigt roligt och bra jobbat! säger Carina Johansson, (C) Kommunstyrelsens ordförande.

I kommunen finns det 74 företag som samtliga har ökat sin omsättning, nyanställt och gått med vinst under 2020 visar undersökningen Bästa Tillväxt 2020 som kreditupplysnings- företaget Syna har gjort.

-Vi har ett starkt näringsliv som fortsätter att leverera, säger Anton Sjödell Anton Sjödell, (M) Kommunstyrelsens 1:e vice ordförande.

Historiskt starkt näringsliv

Kommunens näringsliv har tagit pallplatser ett par gånger innan. Vi hamnade på tredjeplats förra året och andra plats året där innan.

-Att vårt näringsliv håller ställningarna och skapar tillväxt är sannerligen en fantastisk bedrift. Tack! säger Marie Johansson (S), kommunstyrelsens 2:e vice ordförande.

Utmärkelsen Bästa Tillväxt

Kreditupplysningsföretaget, Syna, granskar årligen tillväxten i Sverige. De tittar på boksluten från alla svenska aktiebolag, och utmärkelsen Bästa Tillväxt går till den kommun i respektive län med störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

Leif Österlind, näringslivschef, berättar att en anledning till den fina placeringen är att näringslivet i kommunen är duktiga på att öka omsättning och anställa folk. Kommunen jobbar mycket med näringslivet och har ett bra samarbete
-Det är alltid kul att vara på pallen! Det finns ett starkt näringsliv i kommunen historiskt sett. Det kommer nya utmaningar med pandemin 2021. Det gäller att hitta nya vägar och att vända problem till möjligheter, vilket näringslivet är bra på, säger Leif Österlind.

 

Konkreta fakta mäter företagen

Tre värden mäts när Syna granskar företagen:

  • Andelen företag som har en ökning av omsättning med fem procent mellan de två senaste årsredovisningarna.
  • Andelen företag som ökat antalet anställda mellan de två senaste årsredovisningarna.
  • Andelen företag som går med vinst enligt senaste årsredovisningen.

Av de här tre värdena skapas ett tillväxtindex som används för att jämföra kommunerna.

 

Text: Jessica Kjellström, Gislaveds kommun

Dela inlägget:

Kontakta oss

Dzenana ”Nanne” Abdurahmanovic
NÄRINGSLIVSUTVECKLARE