Leif Österlind slutar som kommunens näringslivschef

För drygt åtta år sen började Leif Österlind som näringslivschef vid kommunens näringslivsbolag Enter Gislaved AB. Nu har Leif bestämt sig för att trappa ner sommaren 2023.

–      Leif har med ett helhjärtat engagemang arbetat för näringslivet, inte bara i Gislaveds kommun, utan också i hela Gnosjöregionen, säger Niclas Palmgren, ordförande i Enter Gislaved AB och Gislavedsregionens näringslivsråd

Leif berättar att näringslivsarbete handlar om att jobba med saker som har en horisont, alltså en långsiktighet. Många projekt stäcker sig över tid och innebär ett ständigt förbättringsarbete.

–      Jag fyller 65 år i augusti. För min del ligger det helt rätt i tiden att börja trappa ner. Jag kommer troligtvis fortsätta jobba i några år till, men inte i denna roll eller i samma fart som tidigare, säger Leif.

Leif Österlind har under sina åtta år som näringslivschef jobbat med många olika projekt för att göra Gislaveds kommun till en attraktiv plats både för boende, företag och besökare.

–       Leif har under många år gjort ett väldigt bra jobb, därför är det lätt att förstå viljan att ge tid till fler saker i livet och trappa ned. Leif har spelat en viktig roll i Gislaveds kommun, samlat på sig mycket erfarenhet och har mycket kvar att ge även efter augusti, säger Stefan Eglinger, kommundirektör.

Rekryteringen av ny näringslivschef påbörjas inom kort.

 

Dela inlägget:

Kontakta oss

Dzenana ”Nanne” Abdurahmanovic
NÄRINGSLIVSUTVECKLARE