Mastercard investerar i Key to Enter Gislaved – nya digitala lösningar för smarta städer.

Vi på Enter Gislaved AB och Mastercard har under ett års tid samarbetat i ett digitaliseringsprojekt som syftar till att öka användningen av smarta digitala lösningar, kopplade till betalkortet. Tillsammans blir vi nu först i Norden med att erbjuda digitala lås som öppnas genom att användaren blippar sitt betalkort.

Anderstorp, Gislaved och Smålandsstenar är först ut att prova tjänsten Key to Enter Gislaved – ett nytt digitalt lås där betalkortet används som identifikation för tillträde till platser och tjänster såsom konferensrum, simhall eller hyrcyklar.

”Det handlar om att öka tillgänglighet, nyttjandegrad och service genom att använda smart teknik. Ett digitalt chip kan erbjuda mycket mer än betalningsströmmar. I vårt fall handlar det inte om betalningar utan att få access till olika kommunala eller privata tjänster” säger Leif Österlind, VD på Enter Gislaved AB.

Under 12 månader har Mastercard och Enter utvecklat tekniken och tagit fram väl fungerande lösningar som också är skalbara och kan byggas ut. För Gislaveds kommun skapar projektet en möjlighet att ligga i framkant när det gäller digitalisering och utveckling av så kallade smarta städer. I förlängningen syftar lösningarna till att göra det enklare och smidigare för Mastercards användare att ta del av olika tjänster i Gislaveds kommun samtidigt som de möjliggör ökad effektivitet och kostnadsbesparingar för exempelvis underhålls- och fastighetsoperatörer.

”Kort är mycket mer än betalningar i dag. Detta projekt är ett exempel på hur den standard för kontaktlös teknik som Mastercard byggt under lång tid kan användas för att öka tillgänglighet och service i samhället. Nu kan ett kort inte bara användas för att betala med utan också för att till exempel ge tillgång till olika tjänster”, säger Peter Olbing, affärsutvecklingschef, Mastercard Norden och Baltikum

Mastercard har länge satsat på att göra städer mer effektiva och inkluderande genom att utveckla nya tjänster baserat på sin globala standardiserade infrastruktur. Tillsammans med städer som London, Sydney, New York, Miami och Los Angeles har Mastercard lanserat kontaktlös teknik i kollektivtrafiken. Tidigare i år lanserade Skånetrafiken kontaktlösa betalningar och Stockholm förväntas lansera inom kort. ”Med erfarenhet från tidigare projekt runt om i världen och baserat på vår globala infrastruktur har vi, tillsammans med Enter Gislaved och deras partners, kunnat ta fram denna lösning tillsammans för Gislaveds kommun. Gislaved har en väl uttalad digital strategi med Key To Enter Gislaved och vi ser fram emot att fortsätta vårt samarbete. Vi ser bra möjligheter att skala upp och fortsätta utveckla lösningen både för Gislaved, men också för fler platser runt om i landet”, säger Peter Olbing.

Tjänsten demonstrerades idag den 26 juni utanför Enter ihop med Hotell Nissastigen. Under invigningen fick vi lyssna till piano och sång framfört utav Robert Hoban.  Sedan vidare till Anderstorps simhall där vi fick en genomgång av Lars Nydén för att sedan avsluta hos Camilla Saarinen på Hotell Smålandsstenar konferensanläggning.

 

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved