Mettbox från UF till AB

Mettbox startade från början som ett UF-företag på Gislaveds Gymnasium där vår produktidé var att skapa en kaffeburk anpassad till Zoégas förpackningar. Idén växte fram genom att vi såg en möjlighet att skapa en produkt som framhäver Zoégas unika kaffepaket genom en plexiglasruta. Vår produkt ger ett nytt och modernt intryck i kundens kök där kunden har möjlighet att välja kaffepaket efter säsong och stil.
Efter ett UF-år med många lärdomar och erfarenheter rikare tyckte vi att det vore synd att lägga ner företaget och dess produktidé. Vi bestämde oss därför för att produktutveckla Mettboxen genom att göra den helt lufttät och livsmedelsgodkänd, samt ändra vissa detaljer på produktens utseende.
Vi har under sommaren varit ute i olika delar av Sverige för att granska marknaden och sett hos vilka typer av återförsäljare vår produkt har potential. Vi har genom detta fått vetskapen att kaffeburkar idag är en bristvara på marknaden. Genom detta, samt ett intresse från Zoégas sida vågar nu delägarna Martin Skötte och Alva Carlsson ta steget att bilda ett aktiebolag- Mettbox AB.
Vårt mål framåt är att börja producera och få ut produkten på marknaden, samt visa att ett skolprojekt kan utvecklas och bli till ett riktigt företag.

Läsåret 2019/2020 drev 1334 elever i Jönköpings län UF-företag. Tillsammans hade de 395 företag. Fantastik roligt att så många ungdomar satsar på UF-företag.

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved