Möt Camilla på Centrum för livslångt lärande (CLL)

Enter och Centrum för livslångt lärande (CLL) tar ett gemensamt tag kring framtida utbildningsbehov. Under de kommande veckorna kommer Camilla Johansson tillsammans med utvecklare från Enter träffa företag för att för att diskutera utbildnings- och kompetensbehov inom de olika branscherna. Syftet är att få bra underlag för lärlingsutbildningen men även andra utbildningsformer som kan bli aktuella.

 

Hej Camilla, vem är du?

Jag är en nyfiken Burserydsbo som arbetat med utbildning i hela mitt liv, både som undervisande lärare och  med skolutvecklande uppdrag, ofta i samarbete med näringslivet. När jag inte jobbar trivs jag med familj och vänner, gärna vid havet eller i svampskogen.

 

Du är ny på din tjänst, vad jobbar du med?

Jag är biträdande rektor på CLL där jag främst arbetar med yrkesutbildningar för vuxna, både på högskole- och gymnasienivå. Just nu handlar jobbet mycket om att lära känna CLL och vuxenutbildningen, nya kollegor, studenter och olika samarbetspartners t ex Enter.

 

Varför jobbar du med detta?

Jag var nyfiken på vuxenutbildningen som var en helt ny verksamhet för mig; det i kombination med mina tidigare samarbeten med näringslivet, gjorde att jag sökte tjänsten som biträdande rektor på CLL. Min förhoppning är att jag med mina erfarenheter ska kunna bidra till en bättre vuxenutbildning tillsammans med rektor Daniel och våra kollegor. Mitt första uppdrag blir att starta upp fler lärlingsutbildningar.

CLL står för Centrum för Livslångt Lärande och vi vet att inom en snar framtid kommer fler vuxna att byta karriär, inte bara en gång utan flera gånger under ett arbetsliv. Vilka krav ställs då på en vuxenutbildning? En flexibel undervisning är en förutsättning och det ser jag redan idag många goda exempel på inom CLL.

Just nu ser jag fram emot att få möta företag i vår kommun och presentera en modell för lärlingsutbildning. Jag vill också lyssna in företagens behov och tankar. Det är först när CLL och företagen tillsammans bygger upp och samverkar kring en lärlingsutbildning som den blir riktigt bra!

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved