Nu kan du nominera Årets unga ledande kvinna 2022

För åttonde året i rad ska ”Årets unga ledande kvinna” i Jönköpings län utses.

Från 1 oktober till och med 31 oktober kan allmänheten nominera ledare inom olika typer av verksamheter, föreningar eller organisationer. För att kunna bli nominerad krävs att personen:

  • Är en ledare boende i Jönköpings län.
  • Är kvinna och född 1987 eller senare.
  • Kan uppvisa resultat av sitt ledarskap.
  • Är en förebild i sitt sätt att agera.
  • Har en förmåga att inspirera sin omgivning.
  • Inte tidigare kvalificerat sig till listan Årets unga ledande kvinna.

 

Klicka här för att nominera till Årets unga ledande kvinna 2022

 

Vad menas med ledare?

En ledare är ett brett begrepp och i den här utmärkelsen lyfts gärna ledare fram på bred front. Det finns ingen exakt definition och inga knivskarpa gränser. Både ledare inom näringslivet, offentlig sektor och ideell verksamhet välkomnas. Ledare från stora och små verksamheter. VD:ar, förändrare, företagsägare, styrelseledamöter, mellanchefer, regionchefer, föreningsledare, opinionsbildare samt alla andra som känner sig eller betraktas som ledare.

 

Om utmärkelsen

Årets unga ledande kvinna startades 2015 och då var Jönköpings län i botten nationellt med enbart 28% kvinnor bland länets samtliga chefer. Idag har snittet för länet ökat till 37% men fortfarande finns mycket att göra, och skillnaderna mellan länets kommuner är stor. I Gnosjö är andelen chefer som är kvinnor 26%, vilket är näst lägst i Sverige. Högst andel kvinnor i chefspositioner har Mullsjö med 50%.

Initiativet till Årets unga ledande kvinna togs av Ridsportalliansen i Jönköping, men drivs idag av Science ParkHandelskammaren Jönköpings län och Region Jönköpings län.

 

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved