Nu ska handeln i kommunen bli ännu bättre

I rapporten Cityklimatet som mäter tillväxt i ett 60-tal av landets stadskärnor placerar sig Gislaved mycket högt i år. Med en omsättningstillväxt på totalt 3,9 % placerar sig Gislaved på 6e plats bland de undersökta stadskärnorna. I kategorin sällanköp, t.ex. kläder och heminredning tar Gislaved förstaplaceringen i tillväxtökning.

Handelsdialog för ett ännu bättre handelsklimat

Rapporten visar att handeln i Gislaved går starkt framåt med en ökning i omsättningstillväxt och för att utvecklas ännu mer genom att skapa en attraktiv handel i kommunen har Enter Gislaved tillsammans med Gislaveds kommun och Fastighetsägarna genomfört en handelsdialog. Handelsdialogen kommer att ge ett antal konkreta punkter som ska genomföras för att skapa ett positivt handelsklimat. Bland annat diskuterades ökad samverkan mellan fastighetsägare och handlare samt vikten av ett platsvarumärke som bidrar till en positiv marknadsföring.

”Tack för en mycket bra dialog med energi och framåtanda. Tillsammans hittar vi de sätt som ska stärka handel, service och attraktivitet i vår kommun. Nu tar vi det ett steg till. En aktivitetslista där vi bestämmer och genomför saker på kort och lång sikt.” säger Leif Österlind, vd Enter Gislaved.

Kommundirektör Malin Aronsson fortsätter ”Jag är mycket glad över att vi nu tar ytterligare steg i vårt arbete med att förbättra kommunens företagsklimat genom att bjuda in till en handelsdialog. Nu ser jag fram emot den konkreta sammanställning av vad vi ska arbeta vidare med att stödja handeln i vår kommun. ”

 

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved