Ny Näringslivschef i Gislaveds kommun

Enter Gislaved AB:s styrelse har beslutat att anställa Niclas Hiljemark, 54 år och boende i Gislaved, som ny näringslivschef efter Leif Österlind som går i pension.

”Att hitta en lokal förmåga som dessutom redan är anställd i näringslivsbolaget är fantastiskt och gör dessutom att startsträckan blir kort”, säger Niclas Palmgren, styrelseordförande Enter Gislaved AB.

Niclas Hiljemark är uppväxt i en småföretagarfamilj i Anderstorp där han till en början jobbade i familjeföretaget i alla positioner för att avsluta som VD. Han har vidare varit platschef för Hedin Bil i Anderstorp under många år. Därefter arbetade han som fotbollsagent i Norden innan han 2021 började som affärsutvecklare på Enter Gislaved AB där han bland annat ansvarat för Science Park.

”Niclas har de egenskaper som behövs för att utveckla Enter Gislaved i rätt riktning, där näringslivets nytta är en viktig del”, säger Anton Sjödell, kommunråd med ansvar för näringsfrågor samt vice ordförande Enter Gislaved AB.
Enter Gislaved kommer framöver få en starkare roll gällande näringslivsutveckling i kommunen och detta är något Niclas kommer få ta tag i direkt. Han tillträder sin nya tjänst redan den 1 november.

”Vi ska i Enter och övriga kommunen i än högre grad skapa goda värden för näringslivet i Gislaveds kommun. Ser verkligen fram emot att tillsammans med Niclas driva på den utvecklingen”, säger Stefan Eglinger, kommundirektör Gislaveds kommun.

För frågor kontakta:

Niclas Palmgren, styrelseordförande Enter Gislaved AB Mobil: 070-6610111
Niclas Hiljemark, tillträdande VD/näringslivschef Enter Gislaved AB Mobil: 070-9854890

 

Om Gislaved Enter AB
Enter Gislaved AB är ett helägt kommunalt bolag med uppdrag att utveckla konkurrenskraft för handel, besöksnäring och näringsliv i Gislaveds kommun samt Gnosjöregionen. Vi finns till för de som vill starta företag, utveckla sin verksamhet eller etablera sig i Gislaveds kommun.

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved