Nya Restaurang Epok

En trappa upp på Hotell Nissastigen har nya Restaurang Epok öppnat. Här serveras både frukostbuffé, affärslunch och a’la cartemiddagar i en trivsam och ombonad miljö.

Flytten av restaurangen, från bottenvåningen, till en trappa upp är resultatet av ett gediget strategiskt arbete för att ta fram hur man bäst möter sina kunders behov. Hotellgästerna är en mycket stor grupp, som vistas i huset, och det är framför allt deras behov man möter med att ha flyttat upp restaurangen. Nu finns både frukost, lunch, a’la carte och konferensvåningen på samma våningsplan. Något som känns naturligt enligt både Anna Dimitrievska och Josefin Jungmarker, som driver Hotell Nissastigen.

Det populära Stubbes popquiz och bistromenyn finns fortfarande kvar, men har nu flyttat in på Meetup. Här kan man köra en after-work med kompisgänget, personalaktiviteter eller kundträffar.

Vi har inte plockat bort något utan bara renodlat verksamheten, säger Anna och Josefin. En trappa upp bokar du bord, och äter en lugn och trevlig middag. Och på Meetup får du det lite mer avslappnade barhänget.

Den nyöppnade Restaurang Epok är helt nyrenoverad, där bufféytan har blivit mycket större, och färger och inredning är helt nytt. Till köksdelen har Anna och Josefin utgått från egna idéer utifrån hur man jobbar mest effektivt, vilket bland annat gjort det möjligt för frukostvärdinnan att synas mycket mer ute i restaurangen istället för inne i köket. Färgval och annan inredning har man tagit hjälp med, och resultatet är att man gått från en ljus färgskala till en mörkare, mer mysig och behaglig känsla i lokalen. Det har varit ett roligt projekt, konstaterar Anna och Josefin.

Namnet på restaurangen, Epok, har tagits fram med hjälp av en reklambyrå. Bland de förslag byrån lade fram var det just Epok som Anna och Josefin fastnade för. Dels för att det är kort, och ligger bra i munnen, men också för att huset består av en massa epoker. Från att huset byggdes i början av 1900-talet, eldhärjades på 40-talet och sen byggdes upp igen, fram till idag.

Vad händer då med den gamla restauranglokalen på bottenvåningen, som nu går under arbetsnamnet Galleria Ströget?

Där letar Anna och Josefin efter nya hyresgäster, och dom ser gärna att det blir någon kommersiell verksamhet. Om det blir en butik eller café spelar inte så stor roll. Och dom poängterar att det finns tillräckligt med yta för mer än en aktör, samt att det är ett riktigt kanonläge att etablera sig på.

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved