Polymertekniska institutet är invigt

Med samarbetspartners på plats som Scania, Volvo, Prototal, AD Plast och många fler så invigde man, onsdag den 24 augusti, Polymertekniska institutet under soliga förhållanden, där bandet klipptes av landshövdingen Helena Jonsson och Lars Jerpdal från Scania.

Institutet huserar i KD Feddersens lokaler i Värnamo och erbjuder provkörning av verktyg eller produktion av förserier i polymer, liksom konsultation och testning av nya och alternativa material. En satsning som stärker plastföretagen i vår region men likaså sätter oss på kartan nationellt. BGR sponsrar polymerinstitutet som test- och kompetenscenter.

 

Polymertekniska Institutet AB – ett test- och kompetenscenter – med egen personal, egna lokaler och egen utrustning.

På neutral mark erbjuds utveckling och utvärdering av material, processer, verktyg, simulering och automation för produkter och idéer för att uppnå bättre livscykler för plastprodukter.

Målet är att driva utvecklingen av hållbara och cirkulära polymera material, processer och produkter tillsammans med branschen och dess kunder.

Verksamheten drivs i eget bolag med en ledningsgrupp bestående av representanter från både plastindustrin, råvaruleverantörer och plastbranschens kunder.

 

Foto: Dan Carlsson

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved