PRAO idag, ny kollega imorgon

Eleverna som börjat årskurs 9 behöver praktikplatser till höstens PRAO veckor! Praon är ett obligatoriskt inslag i skolan där eleverna ges möjligheten att uppleva och få kännedom om olika företag i kommunen dess verksamhet och yrkesroller. Eleverna kommer i år att söka egna praoplatser men skolan behöver fylla på med platser för de elever som inte hittar en egen praktikplats.

 

Årets praoveckor ser ut enligt nedan:

  • Vecka 40, 2-6 oktober, elever från Ölmestadskolan i Reftele
  • Vecka 41, 9-13 oktober, elever från Åsenskolan i Anderstorp
  • Vecka 42, 16-20 oktober, elever från Nordinskolan i Smålandsstenar
  • Vecka 43, 23-27 oktober, elever från Lundåkerskolan i Gislaved

 

Hur funkar det?

Ni som företag anmäler det antal praoplatser ni kan erbjuda samt vilken vecka det gäller. Ni anmäler via länken Anmälan av PRAO-platser | Gislaveds kommun eller mail/telefonkontakt med PRAO samordnare Hanna Nyberg. En bekräftelse på anmälan (kopia) skickas automatiskt till angiven e-post, får ni ingen bekräftelse så ska ni kontakta Hanna Nyberg. När en elev bokas på anmäld plats (ett par veckor innan praktikperioden) kommer ett mail med elevens namn i ett ”praktikkort” och angiven information om företaget/praktiken skickas till eleven.

Mer information samt anmälningsformulär finns tillgängligt på kommunens PRAO sida.

Ett bra sätt för större arbetsplatser att genomföra en PRAO vecka är att låta eleven/eleverna vara med på olika positioner inom verksamheten för att få en mer varierad yrkes- och arbetslivskunskap. Det går också bra om man vill dela upp PRAO veckan på två olika arbetsplatser.

Har ni funderingar så hör gärna av er till Hanna.

 

Hanna Nyberg

Samordnare PRAO

0371-485248

Hanna.nyberg@edu.gislaved.se

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved