Rebecca Lidbacken – En framgångsrik start som egen företagare

Vid blott 23 års ålder bestämde sig Rebecca Lidbacken för att ta steget och starta sin egen frisörsalong. För ett år sedan blev hennes dröm verklighet när Salong Lidbacken öppnade på Salong Contur i Anderstorp. Med tidigare erfarenhet inom yrket och en stark vilja att följa sin passion för frisöryrket, beslutade Rebecca att gå sin egen väg.

Vad är bra med att vara egen företagare?
Det har många fördelar, säger Rebecca. Det ger dig möjlighet att styra dina egna arbetstider, utforma ditt eget arbetsupplägg och sätta dina egna mål. Du kan fokusera på det du älskar mest och skapa en livsstil som passar dig. Det ger en känsla av självständighet och möjlighet till personlig utveckling.

Hur har det gått under det första året?
Rebecca berättar entusiastiskt att det har gått jättebra och att hon har lyckats locka många nya kunder till salongen. Målgruppen är mångsidig och omfattar allt från barn till äldre, både herrar och damer.

När det gäller att locka kunder till sin salong, har Rebecca förlitat sig på mun till mun metoden och varit aktiv på Instagram där hon visar upp sitt arbete och håller sina följare engagerade.

Rebecca har varit frisör sedan 2018, hon är född och uppvuxen i Anderstorp och bor nu i Gislaved med sin sambo. Även på sin fritid är Rebecca kreativ och ägnar sig åt olika kreativa sysslor som pyssel, stickning, virkning, bakning och målning.

När vi frågar vad som är bra med att verka i Anderstorp och Gislaveds kommun säger Rebecca på att hon älskar närheten till sin familj och lugnet i området men även att det är så nära till många andra städer. Att satsa i det samhälle där hon är uppvuxen har bara varit roligt och Rebecca känner sig hemma i den lokala gemenskapen och är gärna med och engagerar sig i andra samhällsevent som julskyltningar med mera.

När det kommer till framtiden har Rebecca stora planer för att utveckla sig inom yrket. Hon vill utforska herrklippning, göra fler uppsättningar och arbeta med olika färgningar. Hon får inspiration från sociala medier, där hon håller sig uppdaterad om trender och andra frisörers arbete. Dessutom har hon redan bokat in tre kurser framöver tillsammans med andra frisörkollegor med fokus på uppsättningar och trendspaning.

Monica, som driver Salong Contur där Salong Lidbacken är belägen, hyllar Rebecca som en modig och inspirerande entreprenör. Tillsammans har de lyckats dra till sig en yngre kundkrets och kompletterar varandra perfekt, med Monicas erfarenhet och Rebeccas nytänkande.

En annan spännande nyhet är att båda salongerna nu erbjuder bokningar via Bokadirekt, ett onlinebokningssystem. Detta har förenklat för kunderna och frigjort tid för salongerna, vilket har resulterat i fler bokningar och nya kunder.

Sammanfattningsvis har Salong Lidbacken haft ett mycket framgångsrik första år, och Rebecca ser ljust på framtiden och möjligheterna att fortsätta utvecklas som egen företagare inom frisörbranschen.

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved