Rundresa i kommunen med våra turisvärdar

Onsdagen den 19 juni begav vi oss ut i kommunen på rundresa i syfte att visa våra nya turistvärdar så mycket som möjligt av kommunens turistmål på en dag.
I en minibuss med Fanny (turismutvecklare på Enter), Annelie (kommunikatör på Enter) och våra 5 turistvärdar: Dorothea, Ebba, Sadida, Manfred och Malin gav vi oss iväg.
Vi utgick från torget i Gislaved vid har vår egen turistbyrå Tummetott där ni träffar Malin i sommar. Sedan fortsatte vi med frukostseminarium på Isaberg Höganloft där olika företag inom besöksnäringen berättade vad som är på gång hos dem, fortsatt med en rundtur på Isaberg Mountain Resort med VD Louise Söderlund. Många nyheter på anläggningen för i år men mest spännande var den nya rodelbanan som hade premiär på midsommarafton.

Vidare tog vi oss till Ettö naturreservat följt av Isabergs golfbana där vi även såg padelbanan som är ny för i år. Ett stopp vid Hestraviken för att sedan åka vidare till Kallfeldts läder. Resan fortsatte och nästa stopp var Anderstorps stormosse med det stora fågeltornet en bit in i skogen. Sedan körde vi in i Anderstorp och svängde förbi vattenhjulet i Moforsdammen, hotell Åsen, minigolfbanan vid Rosa kiosken mm. Rundturen gick sedan vidare mot Sunnaryd med stopp vid bl.a. naturreservatet Draven och även där finns ett stort fågeltorn. Väl framme i Sunnaryd var det dags för picknick vid vår egen turistbyrå där ni möter Dorothea och Manfred i sommar. Picknickpåsar fulla med godsaker hade vi beställt på Hotell Nissastigen i Gislaved.

Många mål på resan gjorde att vi kvickt åkte vidare och nästa stopp blev Kållerstads ödekyrkogård för att sedan ta sikte på Smålandsstenar som är Ebbas och Sadidas område. Ebba och Sadida arbetar i turistinformationen som ligger i Torghuset i Smålandsstenar. Tjejerna hade många ställen att visa oss och vi körde bl.a. in på Hörsjöbadets camping, där de har en stor badanläggning, vidare såg vi motionsspår, mtb banor och innan vi begav oss mot Gislaved stannade vi vid domarringarna Smålands Stenar vid Villstads hembygdsförening. Ett antal snabba stopp senare avslutade vi på Industrimuseet i Gislaved. Ett unikt museum som är specialiserat på gummi, plast och läder. Här fick en spännande guidning i industrins tidsresa inom kommunen.

Våra turistvärdar är nu fulla med tips och inspiration redo att möta sommaren och våra turister

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved