Segerregn över Gislaved

Igår hölls prisutdelningen i Ung Företagsamhet i länet och sammanlagt tog Gislaveds UF-företag hem segern i fem utav 14 kategorier.

Gislaved vann Årets UF-lärare, Årets UF-företag, Årets Vara, Årets Socialt Hållbara UF-företag och Årets Förebild.

Gislaveds gymnasium tog likt förra året hem segern Årets UF-företag och Årets vara, den här gången var det Cutit UF som kammade hem segern med sin multifunktionell skärbräda. Årets företag ses som den mest prestigefyllda och tuffaste tävlingen. Cutit består av Wiktoria Stodulska, Ebba Carlström, Emma Vallesjö, Anna Fredriksson, Ella Mårtensson, och Arvid Djuräng.

Stort grattis till er alla och vi önskar Cutit UF stort lycka till när de i maj ska representera Jönköpings län i SM för unga entreprenörer.

Vi vill även rikta ett stort tack till Malin Strand som gör arbetet med UF-företagen möjligt. För denna insats blev Malin med all rätt utsedd till Årets Bästa UF-lärare i Jönköpings län. Stort grattis Malin Strand.

 

Gislaveds priser och motiveringar:

 

Årets Vara

Vinnare: Cutit UF, Gislaveds gymnasium, Gislaved.
Produkt: Multifunktionell skärbräda.

Motivering: Med en smart produkt som efterfrågas på marknaden där företaget tänker på leverans, service och kvalitet. De har god förståelse för ekonomins betydelse och vågar ta bra betalt för sin produkt. Med bra försäljning och god lönsamhet så är vinnaren i årets vara Cutit UF.

Årets Socialt Hållbara UF-företag

Vinnare: Changes UF, Gislaveds Gymnasium, Gislaved
Produkt: Hårsjal

Motivering: ”Vinnaren adresserar med skärpa och stil aktuella samhällsutmaningar och skapar med sin produkt mervärde och suddar ut gränser helt i linje med flera av de globala målen. De står för ett viktigt budskap, framtidsvision och skapar förtroende som leder till förändring.”

Årets UF-företag

Vinnare: Cutit UF, Gislaveds gymnasium, Gislaved
Produkt: Multifunktionell skärbräda.

Motivering: Med ett helhetstänk och med en bra affärsidé och en genomtänkt organisation visar detta UF-företag att de tänker på alla steg i en företagsprocess. De har visat att deras produkt säljer bra och har en god lönsamhet. Hållbarhet och ett cirkulärt tänk är begrepp som går hand i hand med företaget. En innovativ produkt som efterfrågas på marknaden och har en ljus framtid framför sig.

Till SM skickar vi ett företag som tagit sig an möbelriket och trätraditionerna i Jönköpings län. Vinnaren av Årets UF-företag är Cutit UF!

 

Årets UF-lärare

Vinnare: Malin Strand, Gislaveds gymnasium, Gislaved

Motivering: Med mycket energi och stort engagemang peppar, pushar och stöttar Årets UF-lärare sina UF-företag till framgång. Det finns en tävlingsnerv och en vilja att göra stordåd. Årets UF-lärare har ett fint samarbete med det lokala näringslivet och är en inspiration för sina kollegor.  Stort grattis till Årets UF-lärare som är Malin Strand på Gislaved Gymnasium!

Årets Förebild

Vinnare: Edvin Johansson, Tumme Upp UF, Gislaveds gymnasium
Affärsidé: Tillverka olika produkter som har med mat att göra. Kan vara allt från bröd och fika till mat.

Motivering: Årets Förebild har utvecklats otroligt mycket under sina år i UF-företaget och är väldigt omtyckt av många, ungdomar som vuxna. Årets Förebild ställer alltid upp och får sina klasskompisar att utvecklas och skratta. Personen beskrivs som snäll, omtänksam, peppande och en väldigt bra kompis. Stort grattis till Årets Förebild som är Edvin Johansson från Tummen Upp UF på Gislaved Gymnasium!

 

 

Här kan ni läsa mer om årets UF företag och ung företagsverksamhet

Här kan ni se produkterna och handla hos årets UF-företag

 

Foto: Privat. Från vänster: Wiktoria Stodulska, Ebba Carlström, Emma Vallesjö, Anna Fredriksson, Ella Mårtensson, och Arvid Djuräng.

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved