SjöGoo bygger nytt i Smålandsstenar

Oroliga tider i byggbranschen stoppar inte SjöGoo, man ser positivt på framtiden och är snart redo att sätta spaden i jorden för en nybyggnation.

2019 startade Niclas Sjöholm tillsammans med bröderna Dennis och Rickard Good, SjöGoo. I dag 4 år senare är SjöGoo 25 anställda och alldeles för trångbodda i sina lokaler på Malmgatan i Smålandsstenar, vilket gör att de nu väljer att bygga sina egna lokaler. Byggnationen kommer ske på Södra industriområdet i Smålandsstenar grannar med Mavis och Addcut som även de bygger nytt.

De tre ägarna var tidigare verksamma inom olika områden i byggbranschen och har därmed en bred kompetens med allt från projektering till färdig produkt. SjöGoos mål är att lämna en produkt man är stolt över. Man kallar sig själv den nya generationens byggföretag som står för nytänkande och försöker göra saker annorlunda. Ordning och reda är ett utav ledorden.

SjöGoo startade för 4 år sedan och är idag ett gediget team med snickare, plåtslagare, kranbilschaufför och egna elektriker. Situationen med de nuvarande lokalerna är inte hållbara. Efter att kikat på ett antal lokaler bestämde sig ägarna för att bygga nytt. Orderboken är full och jobben trillar in så snickarna är fulltecknade med jobb, men man siktar på en byggstart under 2024. I ett första läge kommer byggnationen bli mellan 500-1000m². Då tomten är cirka 8-9000m² finns det goda möjligheter att bygga vidare vid behov.
När vi frågar hur bygget kommer se ut berättar ägarna att det inte är helt klart än men de vill bygga något som både visar SjöGoos bredd och något som representerar företaget. Man har valt att nischa in sig lite extra på trä vilket vore roligt att visa upp.

Att bygga i Smålandsstenar var ett naturligt val. Diskussioner om alternativ har funnits men man faller tillbaka att man vill vara kvar på orten. Alla tre ägarna är uppvuxna och bor kvar i eller utanför Smålandsstenar, de har barn och familj här som vardagen kretsar kring med skola och aktiviteter. Många av SjöGoos kunder finns runt orten och när tomten dök upp kändes det som ett bra val.

Processen har fungerat bra med kommunen och ägarna är överens om att de fått det stöd och hjälp de behövt. Dock finns det ett önskemål; man vill ha en enklare och snabbare kontaktväg in för företagare.

Vi frågar om SjöGoos framtid och var vi ser dem om fem år och får till svar att man har samma tänk då som nu, vilket var anledning till att man startade. SjöGoo är inte ett byggföretag i mängden, de står för ordning och reda vilket speglas i alla anställda, de håller det de lovar och är effektiva. Kommunikation med kunden är extremt viktigt.  På sikt tror man att det går att växa ännu mer. Man hoppas såklart att marknaden drar i gång lite mer och det finns en ambition att utveckla träbyggandet ännu mer.

Vi önskar Niclas, Dennis och Rickard all lycka till och ser fram emot att komma tillbaka och prata med er när bygget är klart.

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved