Skandinaviens största asfalterade Pump Track byggs på Isaberg

Byggnationen av den nya pump tracken har redan påbörjats och i slutet av maj kommer den att stå klar: Skandinaviens största asfalterade pump track. Pump tracken är 2625 kvm stor och ligger på den ytan där den tidigare gruspump tracken låg. Den nya kommer att vara indelad i en mindre sektion för juniorer och en riktigt stor för seniora cyklister. Byggnationen görs av Velosolutions och We Build Parks.

Isabergs VD , Louise Söderlund, menar att ” Isaberg ska ligga i framkant inom mountainbike i Sverige och därför har vi tagit beslutet att bygga Skandinaviens största Pump track med två wallrides och godkänd för världsmästerskap. Totallängden pumprack är 370 m, indelat i en seniorpump track på 293 m och en Juniorpump track på 77 m. Anläggningen blir perfekt för alla typer av utövare som letar efter en rolig och spännande sportaktivitet. ”

Projektledare för bygget är Dan Hansen, tillika ansvarig för Mountainbikeleder på Isaberg. ”Det här kommer bli en riktigt bra produkt för Isaberg. Pumptracken är både en modern lekplats och en spännande sportanläggning för cyklister, skateboard och kickbike på alla nivåer. Vår pumptrack kommer locka brett och garanterat bli en samlingsplats och perfekt för spontantidrott.”

Just att den är godkänd för internationella tävlingar gör att den lockar många. Den ger också möjligheter att anordna roliga och publikvänliga event. Vi kommer att annordna en Pump track tävling söndagen den 4 september. Tävlingen är spektakulär och publikvänlig då tävlingen går i olika hit likt parallellslalom. Vi räknar med mycket publik och ca 100 deltagare.

14 april öppnar Isaberg för barmarkssäsongen och då öppnar höghöjdsbana, leder, MTB-uthyrningen, kiosker och rodel mm.  Vi hoppas att snön har smält tills dess, annars får vi hjälpa våren lite på traven och ta fram skyffeln och skotta fram leder och Äventyrsgolf mm, säger Louise och ler. Det blir isåfall inte första gången.

Läs hela pressreleasen här

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved