Smart Teknik flyttar sin verksamhet från Hillerstorp till Gislaved

2019 startade Emil Smådahl och Marthin Marerlius företaget Smart Teknik i Gnosjö som idag även finns i Stockholm, Göteborg och Malmö. Nu satsar man på ett Smålandskontor i Gislaved. Här kommer det bli ett fullskaligt showroom med butik där man kan se alla de fyra teknikområden företag arbetar med; Smarta hem, IoT och styrsystem, säkerhet samt ljud och bild.

Renoveringen och ombyggnationen är i full gång ute på Smålandiaområdet och till årsskiftet slår butiken upp sina portar. En butik som är öppen för såväl företag som privatpersoner. En butik som tydligt kommer visa de olika teknikområden de arbetar med. Här kan man se hela lösningar, man kan testa, styra och lyssna mm.
Företaget kommer visa upp en helt unik utställning utomhus där de kommer bygga upp miljöer för att se vilka system, ljud och bild mm. som funkar här. Denna del är helt unik i Sverige. Smart Teknik arbetar även mycket mot restaurang, hotell och offentlig miljö och måste kunna visa upp lösningar även för utemiljö.

Hela butiken/showroomet bygger på samarbeten med lokala företag som här får en möjlighet att visa upp sina produkter. Det kommer finnas utemöbler, belysning, golv, mattor och annan inredning från bygden. I övrigt kommer det finnas ett simulatorrum för att visa golf- och jaktsimulatorer. Det kommer finnas bio i ett utav rummen, då de bygger just många hemmabiosystem. Ett rum kommer att visa upp konferensmöjligheter. Att kunna visa upp helheten är otroligt viktigt.

På den industriella sidan arbetar man med IoT; Internet of Things. Sensorer och givare plockar in värden så man tex. kan styra ventilation, belysning, ljud och bild. Man anpassar det från industrigolvet för att få ihop det med resten av fastigheten. Om tex en line inte används behövs varken full belysning eller ventilation. Smart Teknik arbetar med ventilation, värme, mörkläggningar, markiser, luft mm. Man är med redan vid byggmöten och hjälper kunden med allt från projektering till installation.

När vi frågar varför man väljer att satsa i Gislaved svarar Emil att här är det centralt med nära till det mesta och man får en bra täckningsgrad. Härifrån kan man nå många områden över en dag. Man kollade på andra städer men föll tillbaka på att Gislaved passar dem bäst. Ser även stora fördelar med att ligga på ett handelsområde.
Idag är man tio personer i Gislaved, två i Stockholm och inhyrd personal på projekt i Malmö och Göteborg. När vi pratar framtid så finns det visioner för det. Man hoppas finnas med egen personal även i Malmö och Göteborg. Man vill även växa inom industri men även privatmarknaden. Smart Teknik arbetar redan mycket med industri och som läget är idag måste de ta hand om de kunder de har innan de kan växla upp mer på den sidan. Det skulle innebära rekryteringar för att klara hantera ännu mer. Emil berättar att de har haft tur att hitta personal. Man arbetar inom en intressant marknad och man ser att intresset finns från både tjejer och killar.

Vi önskar Emil och hans gäng lycka till och varmt välkomna till Gislaved.

 

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved